2.6.2021 14:23

Σε τροχιά αναβάθμισης 9 σχολικά κτίρια με πρωτοβουλία του Δήμου

Γ. Ξενάκης: «Εκπονούνται οι μελέτες στα σεισμόπληκτα σχολεία»

Συνολικά 9 σχολεία Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχεδιάζεται να αναβαθμιστούν  με επισκευαστικές εργασίες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Με την υλοποίηση του 2ου Νηπιαγωγείου Καμποχώρων στον Δαφνώνα, ακολουθεί και η ολοκλήρωση του έργου «Επισκευαστικές εργασίες σχολικών συγκροτημάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου για το έτος 2020».

Σε δηλώσεις του σε τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκης τόνισε την σημασία εύρεσης πόρων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ θα αξιοποιηθούν 80.000 ευρώ για Δευτεροβάθμια και 135.000 για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το Π.Δ.Ε. προορίζονται οι 300.000 για τη Δευτεροβάθμια και 500.000 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι επισκευαστικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο  Δημοτικό Σχολείο Θολοποταμίου, στο Δημοτικό Σχολείο Πυργίου, στο 1ο και 9ο Νηπιαγωγείο Χίου, στο Νηπιαγωγείο Λιβαδίων, στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου (Αγίου Μάρκου), στο 2ο Νηπιαγωγείο Καμποχώρων (Δαφνώνα) και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου (Αγίου Γεωργίου).

Παράλληλα αρκετά είναι και τα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης. Στο πρόγραμμα εντάσσονται 7 σχολεία εκ των οποίων των Νενήτων και του Πυργίου παραδίδονται.

Μάλιστα ο κ. Ξενάκης πρόσθεσε ότι ο Δήμος στα πλαίσια σύσκεψης με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει στόχο την πλήρη αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

«Μέσα στον προγραμματισμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο στόχος είναι να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε όλα τα σχολικά κτίρια να είναι ενεργειακά αναβαθμισμένα και παράλληλα να μην υπάρχουν σχολικές αίθουσες σε κοντέινερ».

Στη φιλοσοφία αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων εντάσσονται τα ειδικά και μουσικά σχολεία.

Μάλιστα ο κ. Ξενάκης διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα εξασφαλίσει χρηματοδοτικά εργαλεία και για τα σεισμόπληκτα σχολεία προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που 5ου σχολείου:

«Το 5ο σχεδιάζουμε να το κάνουμε από την αρχή, ή θα το κατεδαφίσουμε και θα γίνει εκ νέου ή θα γίνει δίπλα αλλά σκεφτόμαστε να το ολοκληρώσουμε από την αρχή».

Τέλος οι μελέτες στα σεισμόπληκτα σχολεία εκπονούνται ενώ σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη συμβάλλει και η ιδιωτική πρωτοβουλία.

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ