31.8.2022 13:31

Σε τροχιά κυκλικών κόμβων και ο Δήμος Χίου μετά τις μελέτες Βρουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα διερευνήσουμε ακόμα και το ενδεχόμενο να «ξηλωθούν» νησίδες, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης

Στη λογική της δημιουργίας κυκλικών κόμβων παρά τη μέχρι σήμερα άκαμπτη στάση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου που γέμισε το νησί με επικίνδυνους κόμβους «Τ», προσχωρεί και η Δημοτική Αρχή μετά τις σημερινές δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη.

Ο κ. Ξενάκης δήλωσε έτοιμος προκειμένου να εφαρμόσει στη Χίο τα όσα αυτονόητα ισχύουν και στην Ευρώπη εδώ και πολλές δεκαετίες.

Μάλιστα ο ίδιος, κατέγραψε σε βίντεο όσα του έκαναν εντύπωση από την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία, ζητώντας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να εφαρμοστούν και στη Χίο.

Πρώτος κόμβος στην Ταξιαρχία

Η αρχή σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη θα γίνει με τη δημιουργία μικρού κυκλικού κόμβου έξω από την Ταξιαρχία, που θα λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλους μικρότερους κόμβους εντός κι εκτός πόλης.

Ο ίδιος μάλιστα, κατέρριψε και την εδώ και δεκαετίες «καραμέλα» της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ότι οι κόμβοι απαιτούν πολύ χώρο, λέγοντας ότι στη Γερμανία όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος, δημιουργούνται κόμβοι ζωγραφιστοί και με τις σχετικές σημάνσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ