4.12.2019 11:48

Σε νησί φιλικό για τα άτομα με αναπηρία μετατρέπονται οι Οινούσσες

Φιλικό για τους τουρίστες με κινητικές δυσκολίες σχεδιάζει να μετατρέψει το ακριτικό νησί ο Δήμος Οινουσσών συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των ΑΜΕΑ, που υιοθετεί και παρουσιάζει η Οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Στην πρώτη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Οινούσσες, οι συνεργάτες της «Άγονης Γραμμής Γόνιμης» κ. Μάγδα Μουτζούρη και κ. Στυλιανός Λαπαρίδης κατέγραψαν ο,τιδήποτε εµποδίζει την αυτόνοµη διακίνηση και διαβίωση των ατόµων µε αναπηρίες και γενικότερα των εµποδιζόµενων ατόµων κυρίως σε δημόσιους χώρους και κτίρια (όπως σκαλοπάτια, δάπεδα µε απότοµες κλίσεις, χώροι πολύ µικρών διαστάσεων κλπ).

Στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος είναι να καταστούν οι χώροι των καταστημάτων -αρχικά της παραλίας-, ενδιαιτήσεων, παραλιών κλπ φιλικοί, προσεγγίσιµοι και ασφαλείς για όλες τις κατηγορίες των χρηστών µε την χρήση π.χ. δαπέδων µε οµαλές κλίσεις και χωρίς σκαλοπάτια, µηχανικών µέσων, κατάλληλης σήµανσης, προσιτών και εύκολων στη χρήση µηχανισµών χειρισµού άνετων και χωρίς κινδύνους χώρων κλπ διευκολύνοντας έτσι την αυτόνοµη διακίνηση και διαβίωση όλων των χρηστών.

Επόμενο βήμα είναι η εισαγωγή όλων των προσβάσιμων σημείων και χώρων σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα (app) της εταιρείας Microsoft, ώστε να επιλέγονται οι Οινούσσες για διακοπές φιλικές σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Επίσης , τονίστηκε ότι η εγκατάσταση των seatracks στις παραλίες Χατζαλή και Αγ. Γιάννη θα δημιουργήσει άλλη μια σημαντική υποδομή για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Δανιήλ διαβεβαίωσε ότι στις συγκεκριμένες παραλίες θα δοθεί προτεραιότητα, ώστε να είναι έτοιμες το καλοκαίρι για τα ΑΜΕΑ (ομπρέλες, πλατφόρμα κλπ).

Επιπροσθέτως εξετάζονται κι άλλα σημεία προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και θα ενταχθούν στον προσεχή σχεδιασμό.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ