10.9.2021 13:21

Σε νέα εποχή η ανακύκλωση στη Χίο με έμφαση στα σχολεία

4 ρεύματα ανακύκλωσης αποκτά το κάθε σχολείο σε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες ενώ δημιουργούνται και «πράσινες γωνιές» σε πόλη και χωριά

Μία σημαντική πρωτοβουλία που βάζει τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης στη Χίο, αναλαμβάνει η ΔΙΑΝΟΧ σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, Σταμάτης Κάρμαντζης και Φώτης Γιαννίρης, εξήγγειλαν την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης 4 ρευμάτων σε κάθε σχολεία της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών από μικρή ηλικία στα θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

«Ανακύκλωση σημαίνει δίνω ζωή. Πρωτοπορώντας έχουμε ξεκινήσει μία δυνατή προσπάθεια να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με οικολογική συνείδηση. Είναι κάτι που η αφροσύνη η δική μας δημιούργησε πολλά προβλήματα στο παρελθόν. Πλέον στόχος μας είναι να μη θάβετε ούτε ένα σκουπίδι», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, επισημαίνοντας ότι η ανακύκλωση είναι μία σημαντική υπόθεση που μας αφορά όλους.

Το νέο εγχείρημα

Αναλύοντας το νέο εγχείρημα ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Φώτης Γιαννίρης επεσήμανε ότι με το άνοιγμα των σχολείων, η κάθε σχολική μονάδα θα αποκτήσει κάδους ανακύκλωσης 4 ρευμάτων, δηλαδή χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και χαρτί ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση σε κάθε σχολείο για τους μαθητές.

«Είμαστε ο πρώτος δήμος πανελλαδικά που εφαρμόζουμε τον ενιαίο εθνικό σχεδιασμό για την ανακύκλωση. Είναι μία σημαντική συγκυρία γιατί έχουμε σε λειτουργία και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) το οποίο δεν είχαμε στη διάθεσή μας μέχρι σήμερα.

Τα ανακυκλώσιμα θα διαλέγονται, θα δεματοποιούνται και στη συνέχεια θα προωθούνται στις εταιρίες ανακύκλωσης», ανέφερε ο κ. Γιαννίρης.

Ερωτώμενος για την πορεία της ανακύκλωσης στη Χίο, ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ τη χαρακτήρισε διαρκώς ανοδική, προαναγγέλλοντας επικοινωνιακές καμπάνιες ώστε η ανακύκλωση να γίνει κτήμα του κάθε δημότη της Χίου.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Γιαννίρης ανέφερε ότι, η ΔΙΑΝΟΧ σχεδιάζει την προμήθεια και καφέ κάδων για τα οργανικά υπολείμματα, λέγοντας ότι αυτά θα συλλέγονται από διαφορετικό απορριμματοφόρο και θα οδηγούνται στη νέα Μ.Ε.Α. που θα δημιουργηθεί.

«Πράσινες γωνιές σε πόλη και χωριά»

Τέλος αναφερόμενος στη δημιουργία των πράσινων σημείων, επεσήμανε ότι σχεδιάζεται ένα πράσινο σημείο στην περιοχή του Κοφινά ενώ τόσο η πόλη όσο και τα χωριά θα αποκτήσουν πράσινες γωνιές.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ