6.7.2020 15:28

«Σε καλό δρόμο οι αποζημιώσεις των κατοίκων του Χαλκειούς» [vid]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από την πλευρά του Δήμου Χίου, τα έργα για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης σε έκταση 300 στρεμμάτων περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ..

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μανδάλα, επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο την περιοχή περιμετρικά του hotspot αποτυπώνοντας, την ήδη γνωστή τραγική κατάσταση, αφού τα σκουπίδια είναι διάσπαρτα σε κάθε σημείο των καταπατημένων εκτάσεων των κατοίκων του Χαλκειούς.

Όπως είπε, ο Δήμος παρότι είναι εκτός αρμοδιοτήτων του, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα σκουπίδια να μαζευτούν και να δημιουργηθεί μία ασφαλής ζώνης γύρω από το hotspot, ώστε σε ενδεχόμενο συμβάν να μην υπάρξει επέκταση της πυρκαγιάς.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των κατοίκων του Χαλκειούς, σημείωσε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Μετανάστευσης, ώστε αυτές να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα υπογράμμισε ότι, η προσπάθεια αφορά και στις ζημιές που δηλώθηκαν μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2020, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον άλλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ