29.3.2023 14:31

Ρουκετοπόλεμος 2023- Σύσκεψη μεταξύ θιγομένων κατοίκων και Δήμου Χίου

Σύσκεψη με τη συμμετοχή των θιγομένων κατοίκων από τον Ρουκετοπόλεμο, των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής και πολιτικών παραγόντων Δήμου, Περιφέρειας αλλά και του φορέα Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο Χίου. 

Οι κάτοικοι, παρουσία και του δικηγόρου τους, ανέλυσαν όλα τα υπαρκτά ζητήματα από την πραγματοποίηση του εθίμου, προτάσσοντας κυρίως ζητήματα ασφαλείας αλλά και ζημιών στις περιουσίες τους κατά τη ρίψη των ρουκετών. 

Οι κάτοικοι επεσήμαναν ότι δεν είναι ενάντια στο έθιμο αλλά ζήτησαν την διεξαγωγή του κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις χωρίς όμως να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες επί αυτού του ζητήματος, με τον Δήμο Χίου να ανταπαντά ότι, θα δοθεί συνέχεια στον διάλογο και ότι ο Δήμος θα συμβάλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των δυνάμεών του. 

Στη σύσκεψη μετείχε ο αντιδήμαρχος Κώστας Βεργίνας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξυλάς, ο αντιδήμαρχος Σιδερής Ντομάτας, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ομηρούπολης Νίκος Νύκτας καθώς και ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου Αυγουστής Νεαμονίτης. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ