15.4.2020 0:11

Πυρ ομαδόν από τις αντιπολιτεύσεις για τον χώρο καραντίνας στη Λευκωνιά

Είχα ενημερώσει Σταμάτη Κάρμαντζη, Μανώλη Βουρνού και Γιάννη Καραβασίλη, ανταπαντά ο Γιάννης Τζούμας

Την έντονη αντίδραση των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, προκάλεσε η παρέμβαση του Διευθυντή της "Αλήθειας" Γιάννη Τζούμα, μέσα από την οποία ανέφερε ότι για την πρόθεση ενοικίασης των εγκαταστάσεων στη Λευκωνιά είχε ενημερώσει αιρετούς του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα τον παρότρυναν να ενοικιάσει το κτίριο για δομή καραντίνας.

Σε ανακοινώσεις τους η μία μετά την άλλη οι δημοτικές παρατάξεις κάνουν λόγο για απόπειρα εμπλοκής τους στο ζήτημα της δημιουργίας δομής καραντίνας με τον Γιάννη Τζούμα αργά το βράδυ της Μ. Τρίτης να ανταπαντά ότι για την ενοικίαση του χώρου στη Λευκωνιά είχε ενημερώσει τους Σταμάτη Κάρμαντζη, Μανώλη Βουρνού και Γιάννη Καραβασίλη. 

Από την πλευρά τους οι αντιπολιτεύσεις εξαπέλυσαν τα πυρά τους κατά των συνδυασμών Κάρμαντζη και Βουρνού επισημαίνοντας ότι η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέδειξε ποιοι είχαν αποφασίσει ήδη τη δομή καραντίνας εκ των προτέρων. 


Συμμαχία Αξιών 

Δήλωση του Επικεφαλής της ΣυμμαΧίας Αξιών
Κώστα Τριαντάφυλλου:
Προφανώς δεν ενημερώθηκα ποτέ από τον κ. Τζούμα, για την δημιουργία δομής καραντίνας στην Λευκωνιά, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του. 
Η θέση της ΣυμμαΧίας Αξιών διατυπώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι σημερινές εξελίξεις απλά την επιβεβαίωσαν. 
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Υπουργός Μετανάστευσης είναι εκτεθειμένοι και οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματα, που προκύπτουν σε σχέση με όλο το παρασκήνιο που αποκαλύφθηκε σήμερα.


Χίος Μπροστά 

Δεν είμαστε όλοι ούτε συμμέτοχοι, ούτε «συνένοχοι»

Οσον αφορά στην προσπάθεια κάποιων να μεγαλώσουν το κάδρο των ευθυνών για το θέμα της ενοικίασης κτιριακών χώρων για την παραμονή νεοεισερχόμενων μεταναστών,οι πρωτεργάτες φανεροί και αφανείς παραμένουν οι μόνοι καταγεγραμμένοι υπόλογοι στην συνείδηση της χιακής κοινωνίας .

Σχετικά με την “ενημέρωση” που επικαλείται ο διευθυντής της Αλήθειας φαίνεται απο το πως έδρασαν αυτοί που είχαν ενημερωθεί και αυτό είναι πλέον αποτυπωμένο στην ψηφοφορία και σε όσα διαδραματίστηκαν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις 8 και 9 Απριλίου. Σ΄ αυτές καταγγείλαμε όλες τις μεθοδεύσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Η θέση μας όπως πάντα σε όλα τα θέματα είναι ξεκάθαρη ,αποτυπώθηκε ήδη από τις 30 Μαρτίου με ανακοίνωσή μας , ότι είμαστε παντελώς αντίθετοι σε οποιαδήποτε λειτουργία δομής με το πρόσχημα καραντίνας πάνω στο νησί.


Λαϊκή Συσπείρωση 

Η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει

Αυτή τη ρήση μας θύμισε η επιστολή του Διευθυντή  της «Αλήθειας» κ. Τζούμα , για να βρει συνενόχους στο αλισβερίσι το δικό του με τη δημοτική και περιφερειακή αρχή,  καθώς και με τον κ. Μηταράκη και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί, προκειμένου να ενοικιάσει το κτήριο του στο υπουργείο για τη γνωστή εύρεση χώρου καραντίνας.

Εκτός από το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής  Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος,  ουδέποτε δέχτηκε κάποιο τηλέφωνο ενημέρωσης  από τον ίδιο, είναι χαρακτηριστικές οι παράγραφοι της επιστολής του, για το πώς γίνεται μια επίσημη ενημέρωση με το νι και με το σίγμα και με τα αντίστοιχα έγγραφα και αιτήσεις .

Επίσης είναι χαρακτηριστικές οι ψήφοι στο δημοτικό συμβούλιο για το ποιες παρατάξεις πολιτικά κατέγραψαν τη διαφωνία  τους σε μια δομή που δεν πληροί τα επιστημονικά κριτήρια χώρου καραντίνας , αλλά και αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για μετατραπεί σε επιπλέον δομή, και ποιες επίσης έβαλαν  πλάτη στη συγκεκριμένη ενοικίαση! 

Αυτή είναι και η ουσία!

Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική προσπάθεια να ξελασπώσουν κάποιοι από τις λανθασμένες και επικίνδυνες  πολιτικές τους πάνω στο προσφυγικό μεταναστευτικό, αντιλαμβανόμαστε τις υπόγειες και αδιαφανείς διαδρομές   του υπουργού κ. Μηταράκη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης , τους εκπροσώπους τη δημοτικής και περιφερειακής αρχής στη Χίο με το Διευθυντή της Αλήθειας, που ως εκ θαύματος το κτήριό του αποδείχτηκε το μόνο κατάλληλο, αλλά δεν ανεχόμαστε  τη λάσπη στον ανεμιστήρα για τη δήθεν ενημέρωση στα πρόσωπά μας εκ μέρους του.


Χιακή Συμπολιτεία

«Αναφορικά με την ενοικίαση του ακινήτου ιδιοκτησίας ΑΛΗΘΕΙΑΣ για προσωρινή (; ) δομή καραντίνας έχουμε τοποθετηθεί δημόσια και με ανακοινώσεις μας.

Σε σημερινή επιστολή του ο κ. Γιάννης Τζούμας ισχυρίζεται: “Στη συνέχεια γι’ αυτές τις εξελίξεις ενημέρωσα τον Δήμαρχο, τον πρώην Δήμαρχο και τους επικεφαλής ή στελέχη των δημοτικών παρατάξεων”.

Σε ό,τι αφορά τη Χιακή Συμπολιτεία καμιά επαφή, επικοινωνία ή ενημέρωση δεν υπήρξε. Άλλωστε, ήμασταν η μόνη παράταξη που απαίτησε να ενημερωθεί το Δ.Σ. για το ποιος ήταν ο χώρος που προτάθηκε. Πέραν από τις απαράδεκτες διακοπές που δεχθήκαμε από τον κ. Καλογεράκη, κανείς άλλος, ούτε φυσικά ο δήμαρχος δεν μας έδωσε απάντηση. Ομερτά, όπως αποδείχθηκε σήμερα. Με πολλούς συνενόχους. 


Δίκτυο Πολιτών

Σας πληροφορούμε ότι ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση του επικεφαλής της παράταξης Μανώλη Στάθη από τον κ. Τζούμα για το αίτημα του να ενοικιάσει το υπό ιδιοκτησία του χώρο για δημιουργία δομής καραντίνας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ασύλου.

Διατηρώντας το δικαίωμα φαντασίας απορούμε για τις δηλώσεις του

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ