4.10.2021 13:47

Προτομές των Κώστα Χαλλιορή και Ματθαίου Μουντέ στον Δημοτικό Κήπο Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων, τον σπουδαίο Χιώτη ποιητή Κώστα Χαλλιορή και τον θεολόγο, ποιητή και διανοητή Ματθαίο Μουντέ θα τιμήσει ο Δήμος Χίου, μέσα από πρόταση που θα καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Η πρόταση του Δημάρχου περιλαμβάνει την τοποθέτηση προτομών, των δύο ανδρών, στον Δημοτικό Κήπο Χίου, σημειώνοντας ότι η Χίος οφείλει πολλά στα δύο αυτά πρόσωπα.

«Η πρόταση για προτομή του Κώστα Χαλλιορή ήταν ένα θέμα που παρέμενε σε εκκρεμότητα από τη δημοτική αρχή Βρουλή. Η οικογένειά του έχει έτοιμη την προτομή κι εμείς ερχόμαστε να αποδώσουμε την πρέπουσα τιμή στον αείμνηστο Χιώτη Ποιητή.

Για τον Ματθαίο Μουντέ, ερχόμαστε να κάνουμε πράξη τη θέληση της Ένωσης Βρονταδουσίων Αττικής αλλά και ολόκληρου του Βροντάδου, προκειμένου να τιμηθεί μία σημαντική προσωπικότητα για τον τόπο με πλούσιες ποιητικές συλλογές», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ