21.10.2019 11:09

Πρώτο εξώδικο Κάρμαντζη κατά Υπουργείου και Διοίκησης ΒΙ.ΑΛ.

Ζητά την απόδοση του ακινήτου και την απομάκρυνση των σκηνών που έχουν τοποθετηθεί παράνομα εντός 2 ημερών

Εξώδικη επιστολή – διαμαρτυρία με την οποία ζητά την απόδοση του ακινήτου της ΒΙ.ΑΛ. και την απομάκρυνση των σκηνών που έχουν τοποθετηθεί παράνομα απέστειλε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Στο εξώδικο σημειώνει ότι από τις 6 Ιανουαρίου 2019, έχει λήξει η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του Δήμου Χίου, χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών για επιπλέον 2ετή παραχώρηση, όπως ορίζει το άρθρο 6 της σύμβασης παραχώρησης που υπέγραψε ο προηγούμενος Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

Επιπλέον ο κ. Κάρμαντζης σημειώνει ότι σε ερώτηση του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τον προηγούμενο Δήμαρχο για τον αν υπάρχει πρόθεση ανανέωσης της σύμβασης ο Μανώλης Βουρνούς είχε δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την προταθείσα χρονική παράταση της σύμβασης ζητώντας την απόδοση του ακινήτου της ΒΙ.ΑΛ. στον Δήμο Χίου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος, εκτός των άλλων αναφέρει ότι το Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει την ακώλυτη χρήση του ακινήτου χωρίς καμία νόμιμη συμβατική σχέση, με τη διοίκηση της ΒΙ.ΑΛ. να συνεχίσει την εγκατάσταση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, στοιβάζοντάς τους ακόμη και στον περιβάλλοντα χώρο, αφενός χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές για την ομαλή διαβίωσή τους, αφετέρου παραβιάζοντας τα ουσιώδη δικαιώματα των κατοίκων του Χαλκειούς στις ιδιοκτησίες τους.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ζητά την απομάκρυνση όσων σκηνών έχουν τοποθετηθεί παράνομα εντός 2 ημερών καθώς και τη συμμόρφωση της διοίκησης της ΒΙ.ΑΛ. με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ακινήτου.

Αρχείο PDF

ΕΞΩΔΙΚΟ

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ