25.5.2021 11:47

«Πρωθυπουργέ, έλα να δεις την κατάσταση στην Αμανή»

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τον Παντελή Βρουλή για τα χρόνια προβλήματα της Αμανής στον τομέα της Δημόσιας Υγείας

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, σε μία ύστατη προσπάθεια να υπάρξει παρέμβαση για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των 19 χωριών της Αμανής.

Στην επιστολή του ο Παντελής Βρουλής, σημειώνει τα ήδη γνωστά προβλήματα με το ασθενοφόρο και τη μη ύπαρξη οδηγού, τα ακάλυπτα κενά στις θέσεις ιατρών αλλά και στην απουσία εμβολιαστικού κέντρου που έχει ως αποτέλεσμα οι υπερήλικες κάτοικοι να διανύουν απόσταση άνω των 50 χλμ για να εμβολιαστούν.

 


Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Ονομάζομαι Παντελής Βρουλής και είμαι Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου.

Έχω χρηματίσει πρόεδρος ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ και Δήμαρχος Χίου το 2006 – 2010.

Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς προσωπικά και να σας προσκαλέσω στην όμορφη Χίο , την Χίο του Ομήρου της Ναυτοσύνης και της Μαστίχας για να δείτε ιδίοις όμμασι  την κατάσταση που έχει περιέλθει η Βόρεια Χίος στα θέματα Υγείας  και αφορούν την απομόνωση  - ξεριζωμό των ανθρώπων που φυλάνε Θερμοπύλες στα χωριά μας.

Η Βορειοδυτική Χίος απαρτίζεται από 15 χωριά,  19 οικισμούς με πρωτεύουσα  την Βολισσό.

Πρωτεύουσα του παλαιού Δήμου Αμανής .

Έχει Δημοτικό  Γυμνάσιο  Λύκειο,  είχε Ταχυδρομείο  και και Πολυδύναμο Ιατρείο που δυστυχώς καλύπτεται από Αγροτικό Ιατρό ενώ τα δύο αντίστοιχα χωριά (Κουρούνια – Παρπαριά ) συχνά μένουν χωρίς Αγροτικούς Ιατρούς , χωρίς Ασθενοφόρο , χωρίς οδηγό Ασθενοφόρου.

Αναφέρω όλα αυτά από προσωπική εμπειρία καθώς πριν από 40 χρόνια σαν Αγροτικός Ιατρος έζησα την ίδια κατάσταση η οποία δυστυχώς σε τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά τις προσπάθειες των ιθυνόντων.

Η περιοχή απέχει από την πρωτεύουσα του νησιού 45 Χιλιόμετρα.

Με πρωτοβουλία των κατοίκων της Βολισσού αγοράστηκε ασθενοφόρο αλλά το ΕΚΑΒ κωφεύει στο αίτημα των κατοίκων για οδηγό.

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί τρείς θάνατοι διότι μέχρι να έρθει το Ασθενοφόρο από την Χίο και να γυρίσει (100 χιλιόμετρα απόσταση)  οι συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη.

Πρόσφατα με την προκήρυξη των 1000 θέσεων Επικουρικών  του Υπουργείου Υγείας  περιμέναμε   την πρόσληψη  έστω και για δύο χρόνια ενός οδηγού 

Οι πρόεδροι των χωριών αυτών έχουν δικαιολογημένα πολλές φορές αγανακτήσει   καταφεύγοντας  στα  ΜΜΕ.

Θέλω να υπογραμμίσω  ακόμα ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι υπέργηροι και για να εμβολιαστούν πρέπει να διανύσουν  πάνω από 150 χιλιόμετρα για να πάνε  στην άλλη πλευρά του νησιού όπου γίνεται ο εμβολιασμός για αυτές τις ηλικίες (70 -80 ετών). Δυστυχώς ο ΕΟΔΥ και εδώ κωφεύει.

 Ο Υπουργός όπως και ο Υφυπουργός δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στην πρόσκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τηλεδιάσκεψη λόγω της  Πανδημίας για να ακούσουν τα προβλήματα των Περιφερειακών Συμβούλων σε Θέματα Υγείας που αφορούν  όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου .

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ