6.5.2020 17:34

Προτάσεις από τη ΛΑΣ Δ. Χίου για ενίσχυση δημοτών και επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω πανδημίας

Ως  Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου, θεωρούμε ότι ο Δήμος Χίου,  το ΝΠΔΔ η ΔΗΚΕΧ, οι επιχειρήσεις του, απαιτείται να λάβουν μέτρα για την ελάφρυνση των δημοτών ενόψει των εκτάκτων καταστάσεων που ζούμε λόγω της αναστολής  ή υπολειτουργίας επιχειρήσεων εξαιτίας του κορονοϊού και καραντίνας .

Προς αυτή την κατεύθυνση  είχαμε  καταθέσει τις προτάσεις μας από τις 5 Απριλίου 2020 στον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου  για να τεθεί θέμα  προς συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο , που είχε συνεδριάσει στις 8/4/2020.

Επειδή το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο που πρόκειται να γίνει  στις 8/5/2020, σας κοινοποιούμε τις προτάσεις που καταθέσαμε:

  • Εξασφάλιση των θέσεων και αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, του ΝΠΔΔ  της  ΔΗΚΕΧ, των δημοτικών επιχειρήσεων που υπολειτουργούν ή έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
  • Να στηριχτεί το «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να μπορεί να καλύψει  τις διευρυμένες ανάγκες  των δημοτών όπως διαμορφώνονται σήμερα
  • Απαλλαγή της καταβολής των μηνιαίων μισθωμάτων των  κυλικείων των σχολείων, του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, του κλειστού γυμναστηρίου κλπ., για το επόμενο εξάμηνο
  • Απαλλαγή της καταβολής μισθωμάτων για δημοτικούς χώρους, των  επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία, για το επόμενο εξάμηνο.
  • Απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών μικρών επιχειρήσεων στις οποίες έχει παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος  
  • Απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί για όσες επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν ή να περιορίσουν τη λειτουργία τους
  • Να παγώσουν  οι όποιες οφειλές προς τον Δήμο, πολιτών ,μικρομεσαίων  επιχειρήσεων κλπ, για το επόμενο εξάμηνο, να μην γίνει καμιά διακοπή νερού.
  • Να υπάρξει γραμμή στήριξης του Δήμου, μέσω της Δ/νσης Πρόνοιας, για όποιον συμπολίτη έχει ανάγκη
  • Ο Δήμος Χίου θα πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση την ενοικίαση ξενοδοχείων για να λειτουργήσουν ως χώροι καραντίνας όπως έπραξε και στη Θράκη, για τους πρόσφυγες-μετανάστες  και τις ευάλωτες ομάδες.
  • Ο Δήμος Χίου  θα πρέπει να απαιτήσει  επίσης , υπό τις διαμορφούμενες συνθήκες  την αποσυμφόρηση σε πρώτη φάση  της ΒΙΑΛ , που μπορεί να αποτελέσει  μια υγειονομική βόμβα, και να ακολουθήσει ο απεγκλωβισμός των προσφύγων , αντί να επικροτεί απόψεις  περί  «αποσυμφόρησης του 8%».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ