17.5.2024 14:54

Πρόσληψη 37 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις από Ιούλιο μέχρι τέλος του έτους (Video)

Στον προγραμματισμό προσλήψεων εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, με στόχο την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, αναφέρθηκε μέσα από δηλώσεις του στον "Π" ο προϊστάμενος της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Χίου, Αλέκος Γαϊτάνο

Υποστελέχωση και Εποχικές Προσλήψεις

Ο κ. Γαϊτάνος τόνισε ότι η υπηρεσία καθαριότητας αντιμετωπίζει χρόνια υποστελέχωση λόγω της μη αντικατάστασης του μόνιμου προσωπικού που αποχωρεί. Αυτό έχει οδηγήσει στην κάλυψη των πάγιων αναγκών με εποχικές προσλήψεις, οι οποίες, στην πραγματικότητα, καλύπτουν ανάγκες όλο το χρόνο.

Από τον Μάρτιο, οπότε και απολύθηκαν οι προηγούμενοι οκτάμηνοι εργαζόμενοι, ο δήμος καταβάλλει προσπάθειες να καλύψει τις ανάγκες με το υπάρχον προσωπικό, μέσω εντατικοποίησης της εργασίας. Ο κ. Γαϊτάνος υπογράμμισε τη σημασία του έργου της υπηρεσίας για τη δημόσια υγεία και την ανάγκη να διατηρηθεί η καθαριότητα σε όλο το νησί.

Προγραμματισμός Προσλήψεων

Ο δήμος έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο για την πρόσληψη 37 ατόμων συνολικά, με οκτάμηνες συμβάσεις. Στις αρχές Ιουλίου θα προσληφθούν 24 άτομα (15 εργάτες καθαριότητας, 8 οδηγοί και 1 μηχανικός), ενώ τα υπόλοιπα 13 άτομα θα προσληφθούν στο τέλος του έτους, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και στις αρχές του επόμενου έτους.

Μόνιμο Προσωπικό: Η Βιώσιμη Λύση

Ο κ. Γαϊτάνος τόνισε ότι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποτελεί τη βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και την αποφυγή της εντατικοποίησης της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού. Αν και ο δήμος υποβάλλει αιτήματα κάθε χρόνο, οι μνημονιακές δεσμεύσεις δυσχεραίνουν την έγκριση προσλήψεων από το Υπουργείο.

Ωστόσο, ο κ. Γαϊτάνος επεσήμανε ότι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού παραμένει η βέλτιστη λύση για την αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ