9.6.2020 19:03

Προσεχώς ο διαγωνισμός για μίσθωση των παραλιών αλλά για 1 χρόνο

Μόνο το 40% του ενοικίου θα καταβάλουν οι πλειοδότες

Σημαντικές μειώσεις στις εκμισθώσεις των παραλιών φέρνει ο κορωνοϊός καθώς οι πλειοδότες των δημοπρασιών, θα καταβάλουν για φέτος μόνο το 40% του υπολογιζόμενου αντιτίμου.

Ήδη η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στον καθορισμό των τιμών, που παραμένουν αμετάβλητες και για φέτος, με τις τιμές να προκύπτουν με βάση τα κριτήρια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και τον Δήμο να υπόσχεται ότι του χρόνου ο καθορισμός τιμών θα προκύψει – προς το οικονομικότερο- μετά από συζήτηση με την Κτηματική Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κώστας Βεργίνας, τα μέλη αποφάσισαν για φέτος τη μίσθωση μόνο για ένα χρόνο αντί για 3 που προβλέπεται κανονικά, στη λογική ότι η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο θα πρέπει να μειωθεί, αφού σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε παραλίες με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Κώστα Βεργίνα, ο διαγωνισμός για τους πλειοδότες θα προκηρυχθεί άμεσα από την Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Οι τιμές

Για φέτος η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στον Καρφά με 23 ευρώ ανά τ.μ., ακολουθεί η Αγία Φωτιά με 22 ευρώ, Μπέλλα Βίστα και Όρμος Λω με 21 ευρώ, Αγία Παρασκευή, Μέγας Λιμνιώνας και Κώμη με 20 ευρώ, Λιθί με 19 ευρώ, Παραλία Γλάρων με 18 ευρώ, Παραλίες Βροντάδου με 17 ευρώ, Φώκι με 16 ευρώ, Κοντάρι, Λιλικάς, Βύρι με 15 ευρώ, Άγιος Ισίδωρος Συκιάδας, Γιόσωνας, Λήμνος, Λευκάθια, Γωνιά, Αγία Μαρκέλλα με 14 ευρώ, και Καρίντα, Σαλάγωνα, Αποθήκα με 10 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι όσες επιχειρήσεις έχουν πρόσοψη σε παραλία καταλαμβάνουν χωρίς διαγωνισμό αντίστοιχο τμήμα πάνω σε αυτή χωρίς διαγωνιστική διαδικασία. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ