28.4.2022 13:45

«Προγραμματισμός προσλήψεων στο Δήμο Χίου με το βλέμμα στραμμένο στον ΑΟΤΑ»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου

Δεν υπάρχει δημοτικό συμβούλιο, που να μην έχει ασχοληθεί με το θέμα της ποσοτικής ανεπάρκειας του επιστημονικού προσωπικού στο δήμο της Χίου, δεν υπάρχει συζήτηση που να αφορά μελέτες έργων και η δημοτική αρχή να μην έχει επικαλεστεί το επιχείρημα ή ακόμα και οι ίδιοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, δε γίνονται προσλήψεις και γι αυτό υπάρχουν και καθυστερήσεις και αδυναμίες.

Κι όμως αυτό που αποδεικνύεται από τις προσλήψεις με αφορμή το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στο δήμο της Χίου, είναι ότι ο προσανατολισμός δεν είναι τελικά η επιτελική στελέχωση των υπηρεσιών με επιστημονικό δυναμικό, αφού ζήτησε και έλαβε μόνο δύο επιστημονικές ειδικότητες, που θα συνδράμουν το έργο των τεχνικών υπηρεσιών.

Γεννάται το ερώτημα,  λοιπόν πότε λένε αλήθεια; Όταν επικαλούνται ότι δεν βγαίνουν τα έργα και οι μελέτες γιατί δεν υπάρχει προσωπικό ή όταν ο προγραμματισμός τους αποδεικνύει ότι αυτό δεν ισχύει;

Στην ουσία όμως των πραγμάτων αυτό που κρύβεται και έχει καταγγελθεί και από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα, είναι ότι πέρα από την άθλια κυβερνητική πολιτική της αποψίλωσης των υπηρεσιών σε προσωπικό διαχρονικά, υπάρχει και η αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής, να ενισχύσει το ρουσφετολογικό παραμάγαζο που έστησε, τον ΑΟΤΑ, ως παρένθετο οργανισμό δίπλα στο δήμο, γι αυτό και δεν ενισχύει τις υπηρεσίες.

Αντίστοιχα υπολείπονται ειδικότητες εργατοτεχνικού προσωπικού, που μόνο με τις ανάγκες των σχολείων να ασχοληθούν δεν επαρκούν, όπως και στον τομέα της υγείας διαρκούσης της πανδημίας, οι δυο νοσηλευτές αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό ή στον αθλητισμό μία ειδικότητα, αποδεικνύουν ότι γίνονται για « ξεκάρφωμα» και όχι για την ουσία.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει τις προηγούμενες κυβερνήσεις είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ, για το στραγγαλισμό της Τοπικής διοίκησης και πριν τα μνημόνια και με τα μνημόνια και τώρα, μέσω της απαγόρευσης των μόνιμων και επαρκών προσλήψεων, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και του δήμου μας και των άλλων δήμων.

Αυτή είναι και η μοναδική λύση για να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα : Οι μόνιμες προσλήψεις επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή Χίου, ακολουθώντας την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, είναι συνυπεύθυνη στη διαιώνιση αυτής της κατάστασης που συσσωρεύει μόνο δεινά πάνω στις πλάτες των δημοτών μας.

Γι αυτό και ο αγώνας μας διαχρονικά στρέφεται στις μόνιμες και επαρκείς θέσεις εργασίας, προς τα εκεί πρέπει να προσανατολίζεται και ο αγώνας και των μόνιμων και των συμβασιούχων εργαζόμενων, γι αυτό και καλούμε όλους τους δημότες μας να τιμήσουν την Κυριακή στην πλατεία Βουνακίου την εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχοντας στη συγκέντρωση της ΕΓ Χίου ΑΔΕΔΥ και των άλλων σωματείων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ