31.1.2023 14:16

«Πράσινο φως» για υδατοδρόμιο στο κόκκινο φαναράκι – Βίντεο

Υπάρχει πρόβλεψη για χοροθέτηση στο masterplan του κεντρικού λιμένα διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάνος

 Τον δρόμο για την κατασκευή υδατοδρομίων, των πρώτων στο Βόρειο Αιγαίο, άνοιξε με τη χθεσινή του απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, δίνοντας και τυπικά πλέον την πολυαναμενόμενη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τα υδατοδρόμια της Χίου και των Οινουσσών, αφού τον Ψαρών είχε εγκριθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Μιλώντας για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου Κυριάκος Ζωάνος, επεσήμανε ότι από εδώ και πέρα η ανάδοχος εταιρεία θα καταθέσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να λάβει την αδειοδότηση για την τοποθέτηση των οικίσκων των υδατοδρομίων σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες.

Υπάρχει πρόβλεψη για το master plan

Απαντώντας στο ερώτημα, για το εάν η χοροθέτηση των υδατοδρομίων, προβλέπονται στο master plan ειδικά της Χίου, ο κ. Ζωάνος, ανέφερε ότι πρόκειται για έργα εντελώς ανεξάρτητα από τα master plan των λιμένων, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση για τη Χίο, ο σχεδιασμός για υδατοδρόμιο στη νότια πλευρά του κεντρικού λιμένα (κόκκινο φαναράκι) συμπίπτει με το υπό εκπόνηση master plan.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ