21.2.2020 21:51

"Πράσινη" κινητοποίηση στο Αίπος με μπροστάρη το Δημοτικό Συμβούλιο

Ξεκινούν τα μηχανήματα του Δήμου Χίου για το 17ο χιλιόμετρο Χίου - Βολισσού μέσω... δεντροφύτευσης

Η πλήρης αντίθεση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο εγχείρημα της Κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομής στο Αίπος, σε έκταση 620 στρεμμάτων, αποτυπώθηκε στην ομόθυμη και ομόφωνη απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που συνεδρίασε επί 3 ώρες το απόγευμα της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταδικάστηκε ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να εγκαταστήσει η δομή στο «17», με επικεφαλής παρατάξεων, συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και πολίτες να ομονοούν στην ανάγκη κινητοποιήσεων τόσο με τη φυσική παρουσία των εκλεγμένων στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και των μηχανημάτων των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μετά από 3 ώρες συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων με όλα τα μέσα που διαθέτει, την ανάληψη δράσεων προς υποστήριξη των αποφάσεων του, εκφράζοντας την αντίθεσή του, στη δημιουργία δομής στη Χίο και την αντίθεση στη συνέχιση της λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ..

Παράλληλα αποφάσισε αντισταθμιστικά μέτρα μέσω της προστασίας της φύσης με προγράμματα αυτεπιστασίας, ώστε νομικά να υπάρχει κάλυψη για τη μετακίνηση μηχανημάτων στην περιοχή που θα εμποδίσουν την έναρξη εργασιών στο "17".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ