16.11.2018 12:34

Φορτώνουν στην πρακτικογράφο την παραποίηση της απόφασης !

Καμία πρόθεση ανάληψης της πολιτικής ευθύνης δεν δείχνει ο πρόεδρος της Μονομετοχικής. Σε προηγούμενη συνεδρίαση, καλύπτοντας απόλυτα τον αντιδήμαρχο του, ο Μαν. Βουρνούς φόρτωσε την ευθύνη για την πελατειακή πολιτική στους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.

Τώρα, ο κ. Καραμανής αποδίδει την ευθύνη σε λάθος … της πρακτικογράφου!

Η απάντηση

Με τη συνήθη τακτική της απάντησης μέσω fb ο κ. Καραμανής απάντησε ως ακολούθως για τη νέα σημερινή αποκάλυψη του «π»:

«Αναφορικά με το σημερινό ρεπορτάζ του «πολίτη» και επειδή μπορεί ο τίτλος να δημιουργεί εντυπώσεις, αλλά κρύβει την ουσία, για άλλη μια φορά διευκρινίζω ότι πολιτική του Δήμου ανέκαθεν ήταν οι δωρεές που αφορούν το προσφυγικό να απευθύνονται κατά το δυνατόν και στην τοπική κοινωνία που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται ακόμα. Ένα ανθρώπινο λάθος της πρακτικογράφου κατά τη σύνταξη της ομόφωνης απόφασης διορθώθηκε, όπως προβλέπεται, έστω και καθυστερημένα

Τα κενά και η πρόκληση

Από την απάντηση του προέδρου της Μονομετοχικής αλλά κυρίως από την καθαρή παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά.

  • Ποια «πολιτική του Δήμου» υπαγορεύει ότι δωρεές για συγκεκριμένο σκοπό κατευθύνονται όπου αποφασίζει ο Δήμος, χωρίς ενημέρωση του δωρητή;
  • Έχουν το σθένος να δημοσιοποιήσουν την αποδοχή του πρακτικού δωρεάς;
  • Ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλύπτει τις αποφάσεις δημάρχου και αντιδημάρχων;
  • Γιατί ο Δήμος δημιουργεί κρίσεις εμπιστοσύνης σε φερέγγυους φορείς – δωρητές, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα;
  • Γιατί σύμβουλοι της Μονομετοχικής (π.χ. Στ. Καμπούρης με δηλώσεις του στον «π» στις 22 Σεπτεμβρίου) ανέφεραν ότι ουδέποτε έχει τεθεί θέμα διανομής από τη Μονομετοχική τμήματος των δωρεών στον τοπικό πληθυσμό; Ποιος ψεύδεται;
  •  Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι σύμβουλοι για το «λάθος» της πρακτικογράφου;
  • Που υπάρχουν τα επίσημα πρακτικά;
  • Ποια η καταστατική δυνατότητα της Μονομετοχικής να ασκεί προνοιακή πολιτική;
  • Με ποια εξουσιοδότηση το Συμβούλιο της γνωρίζει που υπάρχουν ανάγκες;
  • Τέλος, τι παρακίνησε τον κ. Καραμανή να αναζητήσει και να «διορθώσει» μια απόφαση προ 15 μηνών τώρα;

Η πραγματικότητα

Η πραγματικότητα που δεν θέλουν ακόμα να αποδεχτούν στο Δήμο είναι ότι δελεάστηκαν από τα θέλγητρα μιας πελατειακής πολιτικής περασμένων ετών.

Κανείς σήμερα δεν γνωρίζει τί υπάρχει στις δημοτικές αποθήκες (ή άλλου) με τη μορφή δωρεάς, τί από αυτό κατευθύνεται για τους πρόσφυγες και τί (σωστά) αντιστοιχεί στην τοπική κοινωνία.

Με αδιαφανείς όρους συγκεκριμένα πρόσωπα χτίζουν αυτοδιοικητικές καριέρες, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν τα είδη που διαθέτουν είναι σήμερα αναγκαία και σε ποιο βαθμό σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η υπόθεση που φέρνει στο προσκήνιο ο «π» με αποκαλυπτικά έγγραφα είναι σε θέση να διαλύσει τη συνολική εικόνα της Χίου για την αντιμετώπιση των προσφύγων. Παρουσιάζει μια δημοτική αρχή να εκμεταλλεύεται είδη που προορίζονται για τη στήριξη των μεταναστών για να κάνει δικό της ψηφοθηρικό παιχνίδι.

Τα πάντα οφείλουν άμεσα να ομαλοποιηθούν δημιουργώντας ένα μητρώο όλων των ειδών που έχουν παραχωρηθεί για την προσφυγική κρίση στο Δήμο, να παραδοθούν στη ΒΙΑΛ από τη στιγμή που ο Δήμος έχει απεμπλακεί από τη διαχείριση του προσφυγικού και ό,τι απομένει για την τοπική κοινωνία, μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου, να δοθεί σε φορείς και πρόσωπα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Οι φτηνές δικαιολογίες δεν συνιστούν λύση. Εκθέτουν ακόμα περισσότερο όσους τις μηχανεύονται.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ