28.2.2023 18:02

Περί προσλήψεων στον Δήμο Χίου

Η Δημοτική Αρχή, καταστρατηγώντας τους Ν. 2738/1999 και τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων 3584/2007, στους οποίους σαφέστατα αναφέρεται, ότι 2/μήνες συμβάσεις μπορείς να κάνεις μια φορά στο 12μηνο για έκτακτες και κατεπείγουσες ανάγκες, προσλάμβανε προσωπικό κατά τη διάρκεια του έτους τους ίδιους εργάτες με την ίδια σύμβαση , ενώ απαγορευόταν, παραβαίνοντας ο ίδιος ο Δήμαρχος τους παραπάνω νόμους.

Εκτός τούτου κανένας από αυτούς τους συμβασιούχους δεν απασχολείται στην καθαριότητα, όπως αναγράφεται στη σύμβαση, αλλά άλλοι δεν εργάζονται καθόλου και άλλοι απασχολούνται στα γραφεία. Δηλαδή καταστρατηγείται η σύμβαση και δεν ανταποκρίνεται στα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία καταφεύγουν είτε κατά του Δήμου  είτε κατά του Νομικού Προσώπου.

Κύριοι Δικαστές, το ΣτΕ έχει ακυρώσει ως αντισυνταγματικούς τους νόμους 4623 και 4625 του 1999 με την Απόφαση 2377/2022.

Δεν μπορούν λοιπόν να μονιμοποιηθούν με παράνομες προσλήψεις άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των μελών της Δημοτικής Αρχής δηλ. παιδιά, ανίψια, ξαδέρφια, συμπεθέροι και γαμπροί.

Και την ίδια στιγμή παιδιά με τα απαραίτητα και ίδια τυπικά προσόντα, παιδιά από πολύτεκνες, μονογονεϊκές ή ευάλωτες οικογένειες, που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και έχουν ανάγκη το μεροκάματο να μην έχουν τις ίδιες ευκαιρίες.

ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΕΧΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .

Αυτό που συμβαίνει με τη Δημοτική Αρχή μάς παραπέμπει δεκαετίες πίσω.

Όλοι με αξιοκρατία!

Όλοι με ισονομία!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΚΑΙ Η ΧΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΧΙ ΠΙΣΩ!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ