29.3.2023 14:50

Πάσχα χωρίς περιορισμούς στην κατανάλωση νερού - Βίντεο

Προχωρά προς θετική κατεύθυνση η αφαλάτωση στο Κοντάρι

Την 3η γεώτρηση στην περιοχή του Κονταρίου στο πλαίσιο της δημιουργίας μονάδας αφαλάτωσης, προχωρά η ΔΕΥΑ Χίου, με τον πρόεδρό της Βασίλη Μυριαγκό να καταθέτει, σε δηλώσει του, την πεποίθησή του ότι θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε η εταιρεία να μπορέσει τη διάρκεια του καλοκαιριού να ενισχύσει τα υδάτινα αποθέματα της Χίου. 

“Είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα τα οποία θα βοηθήσουν, κυρίως τη φετινή χρονιά λόγω της ανομβρίας και μελλοντικά, να έχουμε στη διάθεσή μας 2.000 κ.μ. νερού επιπλέον κάθε ημέρα για να μπορέσουμε να τα προσθέτουμε στο ισοζύγιο του νερού. Αυτή η υποδομή θα εξυπηρετεί την πόλη της Χίου και τον Άγιο Μηνά. Καταλαβαίνετε ότι η χρονιά που διανύουμε ένα πάρα πάρα πολύ δύσκολη και παλεύουμε με νύχια και με δόντια να έχουμε στη διάθεση μας έγκαιρα κάποια έργα, ούτως ώστε την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδος να βρεθεί πάλι Χίος όπως βρέθηκε και τις δύο προηγούμενες χρονιές και να εξυπηρετεί και τους κατοίκους της και τους επισκέπτες”,  ανέφερε ο κ. Μυριαγκός. 

Κανένας περιορισμός το Πάσχα

Αναφερόμενος στην περίοδο του Πάσχα ο κ. Μυριαγκός απάντησε ότι η υδροδότηση θα συνεχιστεί κανονικά σε όλο το νησί όμως υπάρχει σχεδιασμός για το αμέσως επόμενο διάστημα να παρθούν μέτρα, όπως η περικοπή των αρδευτικών ρολογιών για πότισμα και η περιοδική υδροδότηση, για συγκεκριμένες περιοχές όπως η Ελάτα, το Λιθί και ο Άγιος Γεώργιος Συκούσης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ