25.9.2020 22:05

Παρέμβαση Μπουγδάνου και μία απάντηση από τον «π»

Με τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διευθυντή του «π» επιχειρεί ο Παντελής Μπουγδάνος να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το φιάσκο του χειρισμού του στο θέμα της παράκαμψης του Χαλκειούς.

Σε αυτή αναφέρει:

Κύριε Φύκαρη,

Διαβάζοντας τα συμπεράσματα του σημερινού δημοσιεύματος σας για την πορεία του οδικού περιφερειακού δικτύου του Χαλκειούς και συνάμα παρακολουθώντας τις on camera δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη, αναρωτήθηκα για την προέλευση των πηγών σας, δεδομένου ότι δεν ήσασταν παρόν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Χαλκειός και κανένα τέτοιο συμπέρασμα δεν προκύπτει από την τοποθέτηση του κ. Μουτζούρη.

Κατάπληκτος σε τηλεφωνική επικοινωνία μας σας άκουσα να μου λέτε ότι στα συμπεράσματα σας καταλήξατε έπειτα από επικοινωνία με δύο προερχόμενους από τη Χίο θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.  Η εκ του προχείρου απάντηση σας εσάς αφήνει έκθετο, καθώς αναδεικνύει μονομέρεια στην πληροφόρησή σας, ακόμα κι αν ισχύει.  Δεδομένου, όμως, πως δεν είμαι σε θέση να πιστέψω ότι οι συνάδελφοι μου θεματικοί αντιπεριφερειάρχες «σκάβουν το λάκκο» του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, πίσω μάλιστα από την πλάτη του, δημοσιοποιώ τη στιχομυθία μας για να σας υποχρεώσω να ανασκευάσετε και να πάψετε να λειτουργείται ως ζιζάνιο στις σχέσεις αυτοδιοικητικών που εκ της θέσεώς τους είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται για το καλό του τόπου.

Αναμένω, ως εκ τούτου, τη δημόσια απάντηση σας.  Ισχύει η τηλεφωνική σας απάντηση;  Αν όχι, όπως ακράδαντα πιστεύω, οι ίδιοι οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες θα πρέπει να σας εφιστήσουν την προσοχή να μην μιλάτε εκ μέρους τους, ούτε να παραγοντίζετε κατά τρόπο άκρως επικίνδυνο για τα δημοσιογραφικά ήθη και την ιστορική διαδρομή του «Πολίτη».

Παντελής Μπουγδάνος

Αντιπεριφερειάρχης Χίου


Η απάντηση του "π"

Αγαπητέ κ. Μπουγδάνο,

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανοίξουμε τη συζήτηση περί ηθών και ειδικά στην αυτοδιοίκηση αλλά όταν το «εγώ» και η «αυτοπροβολή» γίνονται αυτοσκοπός μάλλον τέτοιες συζητήσεις περισσεύουν.

Αναρωτιέστε για τις πηγές μου, δημοσιοποιώντας μάλιστα μία τηλεφωνική μας επικοινωνία, την οποία μάλιστα εσείς επιδιώξατε επιμόνως.

Μιας και τα λέμε λοιπόν όλα, σας παρακαλώ πείτε και στους αναγνώστες ότι σας προέτρεψα να απαντήσετε γραπτώς και όχι προφορικώς, επιμένοντας μάλιστα όχι μία αλλά 5 φορές γιατί το πράγμα φάνηκε από την αρχή.  

Και τι φάνηκε; Ότι το δικό σας ήθος, φθάνει μέχρι το σημείο της δημοσιοποίησης μίας συνομιλίας. Και σιγά το πράγμα εδώ που τα λέμε.

Απαντήσατε γραπτώς… Μόνο που η ουσία της απάντησής σας περιορίζεται στην τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Με καλείται να επαναλάβω και γραπτά όσα σας ανέφερα.

Πάμε λοιπόν για να ξέρουν και οι αναγνώστες.

Αναρωτιέστε για τις πηγές μου. Μόνο που ξεχάσατε -ΕΝΤΕΧΝΩΣ- να πείτε ότι δεν έκανα λόγο για πηγές, αλλά για συμπεράσματα έπειτα από επικοινωνία με σειρά ανθρώπων.

Τι; Μήπως πέφτετε από τα σύννεφα προσχηματικά; Μήπως ζητήσατε τη βοήθεια των υπολοίπων της περιφερειακής αρχής, όπως απαιτούσε ένα τέτοιο έργο; Ποιον αξιοποιήσατε; Μήπως τον Παντελή Βρουλή; Μήπως τον Νίκο Νύκτα ως Καμποχωρούση; Μήπως τον Στέλιο Καμπούρη ως επίσης Καμποχωρούση;

Μα μόλις πριν λίγες ημέρες ρώτησα εγώ προσωπικά αν τους ζητήθηκε παρέμβαση από εσάς και η απάντηση ήταν όχι.

Τι κάνατε αντ’ αυτού; Καλούσατε ανά ομάδες κατοίκους του Χαλκειούς στο γραφείο σας, κάνοντάς τους «μασάζ», με το πρόσχημα της αναλυτικότερης ενημέρωσης. Και όταν οι κάτοικοι του Χαλκειούς δεν τσίμπησαν στον τραγικό χειρισμό σας, τότε αποφασίσατε να παραδεχθείτε το Βατερλό και να επιστρατευθεί ο Περιφερειάρχης.

Μόνο που εδώ που έχει φθάσει το πράγμα, φοβάμαι - αν και ακόμα αισιοδοξώ- ότι ακόμα και ο έμπειρος Περιφερειάρχης θα πέσει θύμα των αδέξιων χειρισμών σας.

Όσο δε για τα περί ζιζανίου να σας θυμίσω κι εγώ μία άλλη στιχομυθία προ ημερών, στο γραφείο σας- ενώπιον δημοσιογράφων-, όταν με αφορμή το ορισμό του Στέλιου Καμπούρη ως θεματικού αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, απορούσατε για ποιο λόγο πρέπει οι υπόλοιποι αντιπεριφερειάρχες (θεματικοί) να έχουν γραφεία στο κτίριο της Π.Ε. Χίου.

«Αυτοί ασκούν διοίκηση οριζόντια. Τι δουλειά έχουν να είναι στα γραφεία της Περιφέρειας; Έπρεπε να είναι με μία βαλίτσα στο χέρι και να τρέχουν από νησί σε νησί», είπατε, εσείς το μη ζιζάνιο.

Άλλωστε όλοι ξέρουμε, δημοσιογράφοι και μη, το καλό επίπεδο αγαστής συνεργασίας με τους υπόλοιπους αντιπεριφερειάρχες, που από τη ζήλια μας, προσπαθούμε να χαλάσουμε αυτή την υπέροχη σχέση.

Υ.Γ.: Το ότι θα δημοσιοποιούσατε τη συζήτηση το γνώριζα από την πρώτη στιγμή, το ότι ήμουν επίσης σε ανοιχτή ακρόαση κι αυτό το γνώριζα, το καταθέτω όμως δημόσια για όσους μας διαβάζουν και πρέπει να ξέρουν. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ