27.3.2020 20:33

Παντελής Μπουγδάνος: «Η προσπάθειά μας για το αεροδρόμιο δικαιώθηκε»

Για δικαίωση της προσπάθειας που έχει καταβάλει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και η Περιφέρεια Βορείου για την αδειοδότηση του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος.

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνει ότι η Περιφέρεια έχει υποβάλει για ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο της μετατόπισης ύψους 4,7 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά η δήλωση του Παντελή Μπουγδάνου:

Η σημερινή Απόφαση Έγκρισης Τροποποίησης Περιβαλλοντικών Όρων για το κεφαλαιώδους σημασίας έργο της επέκτασης του Αεροδρομίου Χίου αποτελεί ένα σημείο – κλειδί για την ομαλή εξέλιξη του έργου.

Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχοντας κάνει όλες τις επίπονες ενέργειες για την εξασφάλιση της αδειοδότησης αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την προσπάθειά μας. Όταν εργάζεσαι συστηματικά και μεθοδικά το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Παράλληλα έχοντας μελετήσει, αδειοδοτήσει και υποβάλει για ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο της Μεtατόπισης της παραλιακής οδού του αεροδρομίου, συνολικού προϋπολογισμού 4.700.000 €, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και για όλα τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα για τα νησιά μας, παρακολουθούμε στενά το θέμα μέχρι την τελική υλοποίηση.

Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι θα εξακολουθήσουμε την προσπάθεια, σε πείσμα των δυσκολιών που αυτήν την εποχή διανύουμε, για ένα έργο αναπτυξιακής προοπτικής για τη Χίο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ