27.9.2021 13:40

Παντελής Μπουγδάνος : "Η Μονή Μουνδών είναι μόνο η αρχή"

Φωτ.: Chiosphotos

Σειρά μελετών για το κάστρο της Βολισσού, της Χίου και του Πυργίου

Τη δέσμευση του για τη χρηματοδότηση μελέτης ύψους 80.000 ευρώ επιβεβαίωσε μέσα από δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Μπουγδάνος.

Η Περιφέρεια σύμφωνα με τον ίδιο καταβάλλει προσπάθειες για τη διασφάλιση της πολιτιστικής κληρονομιάς με ενδεικτικό παράδειγμα τη χρηματοδότηση μελέτης ύψους 80.000 ευρώ που θα εκπονήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου

Μάλιστα ο κ. Μπουγδάνος την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Προδρόμου Διευχών Χίου (Μονής Μουνδών), Πατέρα Αντώνιο Πρελιά:

«Μετά από συζητήσεις τις οποίες είχα με τον Πατέρα Αντώνιο αλλά και συζητήσεις με τη σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιοτάτου, κ. Μάρκου,  δεσμεύτηκα τη χρηματοδότηση των μελετών που απαιτούνται έτσι ώστε να έχουμε πλήρεις επιστημονικές ολοκληρωμένες και καταρτισμένες μελέτες που  θα μας  οδηγήσουν σε ένα παραδοτέο ώστε το μνημείο να αναστηλωθεί και να είναι επισκέψιμο».

Μεταξύ άλλων η Περιφέρεια εισηγείται και τη χρηματοδότηση μελέτης του κάστρου της Βολισσού ύψους 45.000 ευρώ, ποσό που διαμορφώθηκε μέσα από σχετικό αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου. Σε τροχιά ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι μελέτες του κάστρου της πόλης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση μελέτης για την αναστύλωση του μνημείου των ναυτικών στρατώνων στο Μπούρτζι ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει και στη διασφάλιση του κάστρου των Δοτιών στο Πυργί που όπως δήλωσε συνδεόταν άμεσα με την παραγωγή μαστίχας στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ