2.1.2024 12:05

Πανηγυρική συνεδρίαση με υποσχέσεις συνεργασίας αλλά και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης- Βίντεο

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κλέαρχος Χρύσης - Αναλυτικά τα ονόματα της νέας Δημοτικής Επιτροπής

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στις 11 το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου με μοναδικό θέμα, την εκλογή προεδρείου του Δ.Σ. καθώς και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Της πρώτης συνεδρίασης προέδρευσε ο Παντελής Καμπούρης, ως ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος.

Μηνύματα ενότητας

Κατά τη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης, ο οποίος έκανε λόγο για μία 5ετία γεμάτη προκλήσεις, υποσχόμενος ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Δημοτικού Συμβουλίου όποτε χρειαστεί.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη στη δημοτική αρχή, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου της «Συμμαχίας Αξιών» Παντελή Στεφάνου, λέγοντας ότι οι προκλήσεις του Σώματος για την επόμενη 5ετίας είναι πολλές.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καραβασίλης, ευχήθηκε τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι αντιπολιτεύσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο καθήκον τους επ ωφελεία της Χίου και των Χιωτών.

Για εχθρικό πλαίσιο το οποίο παρακάμπτει τις ανάγκες των δημοτών και υπονομεύει τη λαϊκή εντολή, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκος Σκούφαλος υποσχόμενος ότι θα ασκήσει λαϊκή αντιπολίτευση.

Τέλος με τη σειρά του, ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής, ευχήθηκε καλή χρονιά με μία γόνιμη συνεργασία για το καλό του νησιού ενώ ευχήθηκε διαρκή παρουσία των Μ.Μ.Ε. στο Δημοτικό Συμβούλιο καθόλη τη διάρκεια της 5ετίας.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024

Το προεδρείο του Δ.Σ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χίου. Από την πλευρά του συνδυασμού Μαλαφή για τη θέση του προέδρου προτάθηκε ο Κλέαρχος Χρύσης, για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από τον συνδυασμό Κάρμαντζη ο Μανώλης Καραμούζος και για τη θέση της Γ.Γ. του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε από την πλευρά της «Συμμαχίας Αξιών» η κα. Ειρήνη Μπουλά Νικολού.

Όπως προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, η ψηφοφορία ήταν ονομαστική.

Έτσι όλοι οι υποψήφιοι ψηφίστηκαν από το σύνολο των παρευρισκόμενων πλην του Μάρκου Σκούφαλου ο οποίος ψήφισε Λευκό, διαφωνώντας με τη διαδικασία.

Τα νέα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Τέλος ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Επιτροπής, η οποία αντικαθιστά τη γνωστή Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρός της ορίστηκε ο Δήμαρχος Χίου.

Τακτικά μέλη από την πλειοψηφία αναδείχθηκαν οι: Δημήτρης Αυγερινός, Παντελής Καμπούρης, Δημήτρης Πατελίδας, Χριστίνα Σεράφη και Γιώργος Χαλκιάς.

Από τις αντιπολιτεύσεις αναδείχθηκαν οι: Βασίλης Μυριαγκός, Παντελής Μουχλής και Γιάννης Καραβασίλης

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ