12.5.2020 12:25

Π.Ε. Χίου: Σημαντικό έργο καθαρισμού των χειμάρρων του νησιού

Παρεμβάσεις σε 464 στρέμματα παρόχθιων περιοχών

Το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί στο κομμάτι του καθαρισμού χειμάρρων στη Χίο, έργο που έχει άμεση σχέση με την πολιτική προστασία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, παρουσίασε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.  

Όπως επεσήμανε αναφερόμενος στους δημοσιογράφους : «πέρα από μικρές επί μέρους παρεμβάσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ως Περιφερειακή Ενότητα Χίου επιλέξαμε να κινηθούμε με τρόπο οργανωμένο και μεθοδικό προκειμένου να καλυφθεί  το σύνολο των αναγκών σε ολόκληρη τη Χίο».

Οι δημοπρασίες

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές δημοπρασίες:

  • Καθαρισμοί Χειμάρρων Βόρειας Χίου (Οκτώβριος 2019- προϋπολογισμός 180.000 €) –έχουν καθαριστεί 154 στρέμματα
  • Καθαρισμοί Χειμάρρων  Κεντρικής Χίου (Οκτώβριος 2019- προϋπολογισμός 180.000 €)  - έχουν καθαριστεί 195 στρέμματα
  • Καθαρισμοί Χειμάρρων Νότιας Χίου (Φεβρουάριος 2019-  προϋπολογισμός 180.000 €) – έχουν καθαριστεί 115 στρέμματα.

Τα εν λόγω έργα αφορούν στον καθαρισμό της κοίτης των χειμάρρων, ρεμάτων και παραπόταμων αυτών από αυτοφυή βλάστηση, φερτά υλικά, σκουπίδια ή επιχώσεις, ώστε να βελτιωθούν τα υδραυλικά χαρακτηριστικά και η παροχετευτικότητα των χειμάρρων με σκοπό την αποφυγή εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

«Η επιλογή των σημείων παρέμβασης έγινε μετά από αυτοψίες των υπηρεσιών της Π.Ε. Χίου και συνεργασία με τοπικούς φορείς», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνοντας το γεγονός ότι έγιναν παρεμβάσεις σε σημεία όπου είχε να γίνει καθαρισμός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (σε περιπτώσεις άνω της 10ετίας) με προφανείς κινδύνους για πλημμυρικά φαινόμενα.

Στον προγραμματισμό της Π.Ε. Χίου είναι ο σχεδιασμός και η δημοπράτηση με το ίδιο πρότυπο, νέων έργων προκειμένου να συνεχιστούν οι καθαρισμοί καθώς και να υπάρξουν παρεμβάσεις σε νέα σημεία όπου κρίνεται αναγκαίο. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί μικρότερης κλίμακας παρεμβάσεις στις Οινούσσες και προγραμματίζονται αντίστοιχες στα Ψαρά.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ