27.2.2024 9:11

Ομόφωνη έγκριση για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής των 3 αξόνων – Βίντεο

Ομόφωνα εγκρίθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Χίου για το 2024.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Χριστάκης, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα εξωστρεφές πρόγραμμα που θα επιχειρήσει να προβάλει τη Χίο με τις τελευταίες τεχνολογικές μεθόδους και τρόπους επικοινωνίας, πέρα από τα στενά όρια.

Όπως εξήγησε, ο αντιδήμαρχος το φετινό πρόγραμμα τουριστικής προβολής βασίζεται σε 3 άξονες και συγκεκριμένα την εξωστρέφεια και την προβολή του Δήμου, τις συνδιοργανώσεις με φορείς και τέλος τις υποστηρικτικές δράσεις οι οποίες θα διορθώσουν ατέλειες του συνολικού σχεδιασμού.

Κώστας Βεργίνας- «Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει συνέχεια»

Παίρνοντας τον λόγο ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Βεργίνας, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι συνεχίζεται η στρατηγική που είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια καθώς και το γεγονός ότι πλέον οι δράσεις είναι πλέον εξειδικευμένες σε σχέση με το παρελθόν.

Κώστας Τριαντάφυλλος – «Να στηριχθούν επιπλέον οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες»

Τη σημασία στήριξης ιδιωτικών πρωτοβουλιών οι οποίες είναι ικανές να δημιουργήσουν γεγονότα που θα προσελκύσουν τουρίστες, σε «νεκρές» τουριστικές περιόδους», υπογράμμισε με τη σειρά του ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, είναι κομβικής σημασίας η σύνδεση της Χίου με τη Θεσσαλονίκη να μη σταματάει στις 31/5 αλλά να συνεχίζεται και καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και προσέθεσε ότι ίσης σημασίας είναι και η έκπτωση του 30% στα εισιτήρια των επισκεπτών που πραγματοποιούν κρατήσεις άνω των 4 ημερών.

Μάρκος Σκούφαλος – «Μην ξεχνάμε τον ντόπιο τουρισμό»

Την αξία του ντόπιου τουρισμού υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκος Σκούφαλος, λέγοντας ότι ο Δήμος Χίου θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο στους Έλληνες τουρίστες.

«Ντόπιος τουρισμός σημαίνει φθηνά εισιτήρια, τα οποία τώρα δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να υποχρεώσουμε αυτές τις εταιρείες οι οποίες επιδοτούνται από το κράτος να προχωρήσουν σε εκπτώσεις. Και αυτό αφορά όλες τις συγκοινωνίες τόσο ακτοπλοϊκές όσο και αεροπορικές», κατέληξε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ