4.6.2021 14:33

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου

Επόμενος μεγάλος στόχος η δημιουργία νέας πτέρυγας, δηλώνουν στελέχη της Δημοτικής Αρχής

Μια σειρά εργασιών ολοκληρώθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου και θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και ειδικά των εργαστηριών.

Στην παράδοση του σχολείου παρευρέθηκαν ο  Δήμαρχος Χίου,  Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Πατεριμός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ο Αντιδήμαρχος Χίου Γιώργος Μπελέγρης καθώς και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής,  Κωνσταντίνος Βίκτωρ Χατζησταμάτης .

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν το βάψιμο των εσωτερικών χώρων, επισκευαστικές εργασίες και ο καλλωπισμός του εξωτερικού περιβάλλοντος. Οι εργασίες διήρκησαν για δυο μήνες και κρίθηκαν σημαντικές καθώς ενισχύθηκε η ασφάλεια του εξοπλισμού των εργαστηρίων.

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής,  Κωνσταντίνος Βίκτωρ Χατζησταμάτης  ευχαρίστησε το σύνολο των αντιδημάρχων και εργαζομένων του Δήμου που κατέβαλλαν αυτή την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης ανέφερε ότι η παρουσία του και η συμμετοχή του στην προσπάθεια αυτή είναι και προσωπικής σημασίας:

«Εγώ φοιτούσα την Α’ Τάξη της παλιάς Εμπορικής  Σχολής οπότε ερχόμενος εδώ έτρεξαν σαν κινηματογραφική ταινία οι σκηνές από το παρελθόν».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι όπως δήλωσε ο κ. Κάρμαντζης τα λόγια και οι υποσχέσεις να υλοποιηθούν.

Παράλληλα ανέφερε ότι στόχος είναι κυρίως στο χώρο της εκπαίδευσης τα έργα είναι ιδιαίτερα σημαντικά:

«Για τα σχολεία είναι μέλημα, έγνοια μας πρωταρχική και το έχουμε αποδείξει ότι η Παιδεία είναι για εμάς προτεραιότητα τόσο για έμψυχο όσο και για άψυχο υλικό».

Ερωτώμενος για την πλήρη αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του 1ου ΕΠΑΛ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκης απάντησε ότι μακροπρόθεσμα υπάρχει σχεδιασμός για την ανακατασκευή ολόκληρου του κτιρίου. Μάλιστα ο κ. Ξενάκης δήλωσε η Τεχνική Υπηρεσία εξετάζει την αξιοποίηση οικοπέδου στο Νοσοκομείο.

Παράλληλα πρόσθεσε ο κ. Κάρμανζης ότι η Δημοτική Αρχή θα απορροφήσει τα 210.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης:

«Η συμπλήρωση και η δημιουργία μιας νέας πτέρυγας είναι σημαντική».

Σημαντική κρίνεται και η δημιουργία ασανσέρ προκειμένου όλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί να έχουν εύκολη πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας. Η αποκατάσταση των WC και η δημιουργία ασανσέρ σύμφωνα με τον Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής,  Κωνσταντίνος Βίκτωρ Χατζησταμάτη περιλαμβάνονται στις 210.000 του ταμείου Αλληλεγγύης.

Τέλος η αξιοποίηση των 210.000 ευρώ θα «τρέξει» μέσα στο καλοκαίρι.

 

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ