23.2.2022 9:57

"Όλοι στα συλλαλητήρια για να ανατραπεί η πολιτική της Κυβέρνησης"

Κάλεσμα από τη Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο

H πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα : όλοι στο συλλαλητήριο για να ανατραπεί η πολιτική της Κυβέρνησης για τις δομές-φυλακές ψυχών στα νησιά μας

Οι πολίτες των νησιών είμαστε παρόντες και διαδηλώνουμε ενάντια στις υπάρχουσες και υπό κατασκευή υπερδομές «φιλοξενίας»-φυλακές ψυχών όπως τις επιθυμεί η Κυβέρνηση μαζί με τους αυτοδιοικητικούς συνοδοιπόρους της και συγκατατίθεται η Ευρωπαϊκή Ένωση που τις χρηματοδοτεί. Η κινητοποίηση οργανώνεται δύο χρόνια από τότε που η Κυβέρνηση προσπάθησε με τα ΜΑΤ να επιβάλει τη θέληση της και απέτυχε. Και θα αποτύχει και πάλι!! 

Εμείς οι πολίτες του Β. Αιγαίου:

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την επιλογή της Κυβέρνησης για «ανάπτυξη» των νησιών μέσα από τις δομές ρίχνοντας πακτωλό ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων για τη κατασκευή και τη λειτουργία τους και θέλουμε οι πόροι αυτοί να διατεθούν για την επιχειρηματικότητα, για θέσεις εργασίας, για υποδομές, για ποιότητα ζωής.

Αρνούμαστε να δεχτούμε να μετατραπούν τα νησιά μας από νησιά της αλληλεγγύης σε δεσμοφύλακες της Ευρώπης.  

Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη που θα τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στα δικαιώματα αιτούντων άσυλο και απέναντι στα δικαιώματα των πολιτών των νησιών μας.  

Απαιτούμε τη χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης ικανού για να αντιστραφεί η φθίνουσα οικονομική και δημογραφική πορεία των νησιών μας που έχουν πληγεί από πολλαπλές κρίσεις και φυσικές καταστροφές.

Ας δώσουμε μια δυνατή απάντηση στα σχέδια τους. Θα μας βρουν στους δρόμους μέχρι να τα ανατρέψουμε.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ