26.9.2023 14:19

Όλη η...«Chios» σε μία εφαρμογή μέσω κινητού – Βίντεο

Διαθέσιμη από σήμερα η νέα διαδραστική εφαρμογή του Δήμου Χίου που είναι συνδεδεμένη και με το ηλεκτρονικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη

Μία εφαρμογή εξ ολοκλήρου στημένη χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του Δημοτικού Υπαλλήλου Γιώργου Σγούτα, παρουσίασε ο Δήμος Χίου το μεσημέρι της Τρίτης, μέσα από την οποία τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του νησιού, μπορούν να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για το νησί.

Η εφαρμογή με το όνομα «Chios», είναι διαθέσιμη για κινητά με λειτουργικό σύστημα android ή iOS, και παρέχει, ανάλογα με την τοποθεσία του χρήστη πληροφορίες για παραλίες, αξιοθέατα και δημοτικούς χώρους στάθμευσης ενώ στο μέλλον προγραμματίζεται η προσθήκη ημερολογίου εκδηλώσεων στη Χίο.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ότι συνδεδεμένη και με το ηλεκτρονικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη, ώστε οι δημότες να αποστέλλουν τα αιτήματά τους στον Δήμο με ηλεκτρονικό τρόπο.

Όπως ανέφερε ο κ. Σγούτας, η συγκεκριμένη εφαρμογή δέχεται πολλών βελτιώσεων, καλώντας τους πολίτες της Χίου να την κατεβάσουν στο κινητό και να αποστείλουν σχόλια και παρατηρήσεις για τη βελτίωσή της.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο εγχείρημα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας, επεσήμανε ότι πρόκειται για μία πολύμηνη προσπάθεια, η οποία έρχεται να θέσει σε εφαρμογή την εντολή του Σταμάτη Κάρμαντζη για ψηφιοποίηση και εξέλιξη του τρόπου επαφής δημοτών αλλά και επισκεπτών του νησιού με τον Δήμο Χίου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ