17.2.2021 14:09

«Όχι» σε έφεση από τον Δήμο Χίου για να παραδοθεί άμεσα η ΒΙ.ΑΛ.

Δεν θα καταθέσει τελικά έφεση ο Δήμος Χίου κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Χίου, βάσει της οποίας αφενός το Υπ. Μετανάστευσης θα πρέπει να επιστρέψει πίσω το ακίνητο της ΒΙ.ΑΛ. στον Δήμο εντός 2μήνου, αφετέρου απορρίπτει την αξίωση του Δήμου για χρηματική αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο.

Όπως ανέφερε στον «π» ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Βεργίνας, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με τη λογική ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει ουδεμία καθυστέρηση στην επιστροφή του ακινήτου στον Δήμο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ούτε τελικά το Υπ. Μετανάστευσης θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης έξωσης.

Επιπλέον ο κ. Βεργίνας, επεσήμανε ότι προκειμένου ο Δήμος Χίου να μη χάσει την αξίωσή του για χρηματική αποζημίωση θα καταθέσει εκ νέου αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, αίτημα που θα εκδικαστεί σαν ξεχωριστή περίπτωση.

Επί του παρόντος πάντως, το Υπ. Μετανάστευσης δεν έχει ασκήσει ακόμα έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου αν και σε προ ημερών συνέντευξή του στον «π» ο Υπ. Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, είχε δηλώσει ότι το Υπουργείο τελικά θα καταθέσει έφεση, όχι για να μην κλείσει η ΒΙ.ΑΛ. αλλά για να κερδηθεί χρόνος μέχρι να δει τις εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία νέας δομής στη Χίο.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ