3.4.2021 17:46

Οινούσσες: Το πρώην "Remezzo" αναζητά νέο επενδυτικό όραμα

Πραγματοποιήθηκε χθες από την επιβλέπουσα τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χίου η τελευταία επιθεώρηση του ανακατασκευασμένου πρώην Remezzo και από Δευτέρα «περνάει» στα χέρια του Δήμου Οινουσσών.

Για πάνω από 3 χρόνια, μηχανικοί, κατασκευαστές, εργολάβοι και εργάτες έδωσαν την ψυχή τους για να μεταμορφωθεί ένα από τα πιο όμορφα κτίρια των Οινουσσών.

Μεγάλη ιστορία έχει διανύσει το ισόγειο παραλιακό κτίριο των 96 τ.μ. δωρεά του αείμνηστου συναξαριστή της ναυτοσύνης Ανδρέα Γ. Λαιμού προς το Δήμο.

Αποθήκη προπολεμικά, χρησίμευσε στη γερμανική κατοχή για τα συσσίτια του ΕΕΣ, που στήνονταν για τον άμαχο πληθυσμό από τους Αιγνουσιώτες εφοπλιστές Πειραιά και Λονδίνου. Τότε ιδρύθηκε το ΤΕΟ.

Από το 1955 και για δύο δεκαετίες στέγασε το τυπογραφείο της εφημερίδας «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ» και ακολούθησαν αρκετές άλλες εμπορικές χρήσεις: περίπτερο, καφενείο, ταβέρνα, καφετέρια-disco, παντοπωλείο, σουβλάκια και τα τελευταία 15 χρόνια ερείπιο.

«Σήμερα αναζητούνται οι νέοι ένοικοι, που πρέπει απαραιτήτως να διαθέτουν κέφι, σχέδιο κι όραμα, μεράκι, υπευθυνότητα, ανήσυχη σκέψη, ανεξάντλητη διάθεση για δουλειά, τόλμη, όνειρο, ευρηματικότητα, υπομονή, αλλά και σεβασμό για τους εκμισθούμενους χώρους, που πρέπει να τους πονέσουν σαν δικούς τους.

Θέλουμε, επομένως, να γνωρίσουμε και να γνωριστούμε με όσους διαθέτουν τα προσόντα και το όνειρο, με εκείνους, που έχουν βούληση να οραματιστούν μαζί μας: να κάνουμε το παραλιακό μέτωπο την «ναυαρχίδα» του αιγνουσιώτικου τουριστικού προϊόντος. Θέλουμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή, να ξεφύγουμε από τα «τετριμμένα».

Περιμένουμε να δούμε νέους ανθρώπους, να τους υποστηρίξουμε να επιτύχουν και να ριζώσουν στον τόπο, ώστε ν’ ανταγωνιστούμε όλοι μαζί τους άλλους νησιωτικούς προορισμούς, τους οποίους- αν θέλουμε- μπορούμε να ξεπεράσουμε», ανέφερε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ