8.12.2019 10:13

Οινούσσες | Ομόφωνα ο πρώτος προϋπολογισμός της Δημοτικής Αρχής Δανιήλ

Στόχος η ολοκλήρωση των ημιτελών έργων, η δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου και λαογραφικού μουσείου και η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας

Ομόφωνα εγκρίθηκε και ψηφίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από το Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώτος προϋπολογισμός της «Δύναμης Ευθύνης» για το Δήμο Οινουσσών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ: «Με προτεραιότητες τη βελτίωση των εκπαιδευτηρίων, την αποκατάσταση των δρόμων και την ενίσχυση των υποδομών και εξοπλισμού της πολιτικής προστασίας καταθέτουμε σήμερα προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του 2020, πρώτο της δημοτικής μας θητείας. Μέριμνά μας είναι να ολοκληρωθούν τα ημιτελή έργα, να εξοφληθούν οι εκκρεμότητες της προηγούμενης θητείας, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις στην μονάδα αφαλάτωσης και θα επισκευαστούν οι οχετοί ομβρίων και δρόμοι εντός οικισμού, που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.
Επιπροσθέτως δρομολογείται η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου και του λαογραφικού μουσείου, η επισκευή του Πνευματικού Κέντρου και διπλασιάζονται οι δαπάνες για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις.
Παρά τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια, που επιτρέπουν οι πόροι της κεντρικής διοίκησης προς το Δήμο, με χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση θα επιδιώξουμε να ενισχυθούν επιδοματικά για τη στέγασή τους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για τους άπορους συνδημότες μας και την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.
Στόχος μας είναι η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για να προχωρήσουμε την χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας για τη δημοτική ηλεκτροδότηση, που θα επιτρέψει εξοικονόμηση πόρων και θα συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ