11.1.2022 15:12

Οι βροχοπτώσεις γέμισαν ικανοποιητικά Δελφίνι, Ψαρόπετρα και Κατράρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκλεισαν όλες οι γεωτρήσεις μετά το γέμισμα των πηγών

Την ικανοποίησή του για το ύψος των βροχοπτώσεων σε όλη τη Χίο, εξέφρασε μέσω του politischios.gr, ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑΝΧ Βασίλης Μυριαγκός, κάνοντας λόγο για ευεργετικές βροχοπτώσεις που εμπλουτίζουν σημαντικά τον υδροφόρο ορίζοντας του νησιού.

Αποτέλεσμα του ύψους της βροχής ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, να κλείσουν οι εξαντλημένες γεωτρήσεις σε όλη τη Χίο και αντίστοιχα το γέμισμα του Δελφινιού και της Ψαρόπετρας, από τα οποία εξυπηρετείται ο Βροντάδος και η πόλης της Χίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ έκανε λόγο για σημαντικές ποσότητες νερού στο Φράγμα του Κατράρη αλλά και σε φυσικές πηγές, όπως αυτή του Θολοποταμίου από την οποία αντλείται ένα μεγάλο μέρος του πρώην Δήμου Ιωνίας.

«Όσο πιο πολλές βροχές έχουμε τον χειμώνα, τόσο εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και θα υπάρχει νερό για να δώσουμε από τον Μάιο μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού», επεσήμανε.

«Δεν χρειαζόμαστε το νερό του Ναγού τον χειμώνα»

Ερωτώμενος για το θέμα της αξιοποίησης των νερών του Ναγού, ο κ. Μυριαγκός επεσήμανε ότι αυτή η συζήτηση θα είχε ουσία αν υπήρχε σημείο αποθήκευσης του νερού για τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού κατά τη χειμερινή περίοδο ούτε ο Βροντάδος, ούτε και η πόλη αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Επεσήμανε δε, το μεγάλο κόστος μεταφοράς του νερού στην πόλη αφού εκτός των άλλων θα χρειαστεί η δημιουργία πολλών αντλιοστασίων αλλά και φράγματος για την αποθήκευση των συγκεκριμένων ποσοτήτων νερού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ