14.1.2020 8:39

Οι πόλεμοι γεννούν προσφυγιά

Η παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτείας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με μια καθαρή αντιπολεμική προσέγγιση, για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας, που γεννούν προσφυγιά, τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Χιακής Σύμπολιτείας Δημ. Αντωνόγλου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου σήμερα Δευτέρα 13/1.

Με σαφή προσέγγιση, κατήγγειλε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα τερατώδη σχέδια της δημιουργίας φυλακής για πρόσφυγες στο Αίπος. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η Χιακή Συμπολιτεία είχε αντιταχθεί στη δημιουργία της ΒΙΑΛ, προβλέποντας τις επιπτώσεις των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τις τοπικές κοινωνίες και τους πρόσφυγες.

Μιλώντας για την πολιτική των κυβερνήσεων έναντι της ΕΕ, ο δημοτικός σύμβουλος της Χιακής Συμπολιετίας αναφέρθηκε σε «οσφυοκάμπτες στις εντολές της ΕΕ» .

Αναφερόμενος στο ΠΡΟΚΕΚΑ μίλησε για ένα «μαύρο κουτί» που εξαφανίζει δικαιώματα και δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα, μια ανθρωπιστική κρίση που θα στιγματίσει για πάντα τα νησιά μας.

Μόνη λύση: απεγκλωβισμός των προσφύγων. Για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας, γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ