16.7.2020 8:39

Οι Οινούσσες δημιουργούν υποδομή γεωχωρικών πληροφοριών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο Δήμος Οινουσσών την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών οργανώνοντας την δωρεάν εγκατάσταση σύγχρονης Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών, που θα βελτιώσει την άσκηση της Διοίκησης και θ’ αναβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων κι επισκεπτών.

Η δημιουργία κι εγκατάσταση του Συστήματος Γεωχωρικών Πληροφοριών αποτελεί χορηγία της Εταιρείας GET Geospatial Enabling Technologies. Η Εταιρεία GET έχει ήδη αναπτύξει ηλεκτρονικές πλατφόρμες γεωπληροφοριών σε φορείς Αυτοδιοίκησης της πρωτεύουσας και τώρα στο πλαίσιο δράσης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «υιοθετεί» μικρούς νησιωτικούς δήμους αρχής γενομένης από τις Οινούσσες.

Η ψηφιακή υποδομή, που δημιουργείται με σχεδιασμό της Δημοτικής Συμβούλου κας Μαρίας Κωνσταντινίδη, αγρονόμου-τοπογράφου ΔΠΜΣ Γεωπληροφορικής, θα υποστηρίξει το Δήμο και τους λοιπούς τοπικούς δημόσιους φορείς, τους πολίτες, αλλά και τους επαγγελματίες καθώς θα παρέχει «έξυπνες» πληροφορίες κοινές για όλους τους κατοίκους, επισκέπτες, εργαζομένους και τουρίστες.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Στ. Δανιήλ ευχαριστεί θερμά τη χορηγό Εταιρεία GET making location matter για την εύστοχη επιλογή της να στηρίξει κι αναδείξει τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις προοπτικές ενός ακριτικού Δήμου και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις να τεθεί σ’ εφαρμογή το συντομότερο η χρήση του Λογισμικού Κώδικα, που θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο της «Ψηφιακής Αιγνούσας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ