25.9.2019 20:20

Οδηγούν τεχνητά τον Δήμο σε αδιέξοδο

Με πρωτοστάτη τον Μανώλη Βουρνού πολώνεται το κλίμα και αρνούνται στον Σταμάτη Κάρμαντζη τον έλεγχο της διοίκησης του Δήμου

Σε αδιέξοδο παρά την πρόθεση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη να παραχωρήσει παραπάνω θέσεις στις αντιπολιτεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οδηγήθηκε η συζήτηση που προκάλεσε ο Παύλος Καλογεράκης μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολιτεύσεων καθώς η οποιαδήποτε απόπειρα συνεννόησης έπεσε στο κενό.

Η πρόταση του Σταμάτη Κάρμαντζη                                                             

Στο πρώτο σκέλος της συζήτησης που προηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο Σταμάτης Κάρμαντζης κατέθεσε ενώπιον των αντιπολιτεύσεων την πρόταση να παραχωρήσει παραπάνω θέσεις στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων από αυτές που ορίζει ο νόμος, ώστε να υπάρξει η στοιχειώδης σύγκλιση στα βασικά ζητούμενα για τη Χίο και τους Χιώτες.

Σημείωσε όμως, ότι επιθυμεί να έχει έστω και την οριακή πλειοψηφία στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων ώστε να μπορεί να ασκήσει διοίκηση σε βάθος 4ετίας.

Σε αυτή τη λογική πρότεινε στις διοικήσεις των νομικών προσώπων με 11 μέλη, αντί του νόμου που προβλέπει 7 συμβούλους από τη συμπολίτευση και 4 από την αντιπολίτευση να λάβει 6 η συμπολίτευση και 5 η αντιπολίτευση ενώ στις διοικήσεις με 9 μέλη αντί των 6 της συμπολίτευσης και των 3 της αντιπολίτευσης να λάβει 5 η συμπολίτευση και 4 η αντιπολίτευση.

Το αδιέξοδο

Κι ενώ κανείς θα περίμενε να ακολουθηθεί ο δρόμος της λογικής που επιτάσσει την ευκαιρία σε έναν νέο δήμαρχο να ασκήσει διοίκηση και γι’ αυτή να κριθεί, οι κύριες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, ζητώντας να έχουν παραπάνω συμβούλους από την παράταξη του Δημάρχου.

Πρωτοστάτης αυτής της λογικής, ο πρώην Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς που με λογική ρεβανσισμού, αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία, παρασύροντας μαζί του και την παράταξη του Κώστα Τριαντάφυλλου ο οποίος όμως τηρεί μία πιο μετριοπαθή στάση επί του παρόντος.

Η λογική μάλιστα ρεβανσισμού πάει ακόμα πιο πέρα, με τα στελέχη της Πρωτοβουλίας να ποντάρουν ακόμα και στην καταψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, διαμηνύοντας ότι αν ο Σταμάτης Κάρμαντζης δεν κάνει αποδεκτή την πρότασή τους για αναλογική κατανομή θέσεων τότε θα συνεχίσουν την άκαμπτη στάση που επέδειξαν από την επομένη κιόλας των εκλογών.

Από το κάδρο ξεφεύγει ο συνδυασμός Καραβασίλη που αναγνώρισε το δικαίωμα του Δημάρχου να μπορεί να ασκήσει διοίκηση.  

Θα συνεχίσει με βάση τον νόμο

Με δεδομένη την άκαμπτη στάση των αντιπολιτεύσεων ο Σταμάτης Κάρμαντζης, εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει στις τοποθετήσεις προσώπων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος αλλά και με βάση τη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ