8.4.2020 8:59

"Ο Περιφερειάρχης να ανακαλέσει στην τάξη τον Παντελή Βρουλή"

Παρέμβαση της Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου με αφορμή τη δημιουργία δομής καραντίνας στο νησί

Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, προκειμένου να ανακαλέσει στην τάξη τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Παντελή Βρουλή, μετά τις δηλώσεις του στο Politischios.gr με τις οποίες τάχθηκε υπέρ της δομής καραντίνας στο νησί, ζητά η Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου. 

Στην ίδια ανακοίνωση η Επιτροπή σημειώνει το κενό εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και Κυβέρνησης λέγοντας ότι ακόμα και αν κριθεί αναγκαία εκ των συνθηκών η δημιουργία μιας τέτοιας δομής, τότε κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την επόμενη ημέρα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρακολουθούμε με έκπληξη ένα αντιφατικό τοπίο δηλώσεων ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Βρουλή αναφορικά με την εκρηκτική κατάσταση εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών στη Χίο υπό το κράτος της πανδημίας του κορονοϊού !

Ο μεν Περιφερειάρχης κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις κατά της δημιουργίας οποιασδήποτε έστω και προσωρινής δομής αναφέροντας συγκεκριμένα «Οι νεοφανείς δομές καραντίνας οδηγούν σε νέες μόνιμες δομές» ,ο δε Αντιπεριφερειάρχης μεσολαβεί μαζί τον Δήμαρχο Χίου σε υπόδειξη ιδιωτικού ακινήτου για αυτό το σκοπό και λαμβάνει μάλιστα για αυτές του τις υπηρεσίες και τις δημόσιες ευχαριστίες του κυρίου Μηταράκη . Ρωτάμε ευθέως! Ο κύριος Βρουλής χαράσσει δική του ανεξάρτητη πολιτική από αυτήν του κυρίου Περιφερειάρχη; Έχει προχωρήσει σε αυτονόμηση της Αντιπεριφέρειας Χίου;

Ποια η θέση των δυο άλλων Χιωτών Αντιπεριφερειάρχη;

Ένα είναι σίγουρο! Οι συγκεκριμένες αντιφάσεις ουδόλως βοηθούν το πάνδημο αίτημα των νησιωτών και των Χιωτών για άμεση αποσυμφόρηση των κέντρων λόγω και της πανδημίας, για κλείσιμο των υπαρχόντων δομών  ,για καμία νέα δομή κλειστή ή ανοιχτή που μετατρέπει τα νησιά μας σε φυλακές κατατρεγμένων ανθρώπων!  

Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ,ακόμα και εάν  κριθεί αναγκαίος εκ των πραγμάτων ένας προσωρινός χώρος καραντίνας, στην κυβέρνηση, τον κύριο Μηταράκη και τους υπηρέτες των σχεδίων τους στη Χίο σε αυτούς δηλαδή που στείλανε τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στα νησιά μας!  

Δυστυχώς με δική τους αποκλειστική ευθύνη ισχύει το «φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.

Τέλος καλούμε τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου εάν διαφωνεί με τις ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη υγείας να τον επαναφέρει στην τάξη ώστε  να μην εκφράζει προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε τον λαό της Χίου ούτε την περιφερειακή αρχή

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ