25.7.2022 10:53

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης για θέματα που απασχολούν τους νησιώτες ακρίτες

Την τελευταία χρονική περίοδο, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη προέβη σε εκτεταμένη έρευνα, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες.

Επικοινωνώντας, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, με πολίτες των νησιών στο Βόρειο Αιγαίο, το πρώτο ζήτημα που θέτουν προς επίλυση από την κεντρική Πολιτεία, είναι το φλέγον θέμα της υποστελέχωσης των Μονάδων Υγείας (Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Πολυδύναμων ή/και Αγροτικών Ιατρείων).

Ειδικότερα, μετ΄ επιτάσεως τίθεται η ανάγκη άμεσης πρόσληψης ιατρών, βασικών ειδικοτήτων, καθώς και νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, όπως και οδηγών και διασωστών για την ταυτόχρονη διακομιδή δύο (ή και τριών) ασθενών -σε ένα νησί- προς το πλησιέστερο νοσοκομείο, με επανδρωμένα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό έχουμε ζήσει κατ΄ επανάληψη στη Χίο, εδώ και πολλά χρόνια, ενίοτε με αρνητικές συνέπειες, ενώ -τις τελευταίες ημέρες- διαπιστώθηκε και στην Ικαρία.

Καλό είναι η κεντρική Πολιτεία να ενσκήψει ουσιαστικά και να δώσει λύσεις έμπρακτα στο πρόβλημα αυτό, μιας και οτιδήποτε άλλο επιχειρείται -δίχως τη διασφάλιση της πολυπόθητης υγείας των πολιτών- είναι δευτερεύον.

Ακολουθεί το ζήτημα της υποαπασχόλησης- ανεργίας των νέων, καθώς και της γραφειοκρατίας γύρω από ζητήματα φορολογίας, τεχνικών έργων, πολεοδομίας, αγροτικών δραστηριοτήτων και επιδοτήσεων των κάθε είδους επιχειρήσεων-νομικών προσώπων.

Επίσης, σημειώνεται ότι, οι πολίτες φαίνεται να έχουν αναπτύξει ένα αίσθημα φόβου, λόγω της ευρύτερης κοινωνικής κατάστασης και επιζητούν αύξηση της αστυνόμευσης, αλλά και ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην ύπαιθρο ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Τέλος, εμβόλιμα σε όλα αυτά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, έντονος προβληματισμός και ανησυχία παρατηρείται στους νησιώτες για την καθυστέρηση (επί μήνες) στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα καταβαλλόταν στους δικαιούχους του εντός του λήγοντος μηνός.

Οι διαπιστώσεις αυτές, θα προωθηθούν επισήμως προς κάθε αρμόδιο φορέα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ