7.5.2020 7:40

Ο κορωνοϊός πίσω από την καθυστέρηση σημαντικών έργων στη Χίο

Αδυναμία των εκτός νησιού εργολάβων να ανταποκριθούν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης

Την εκτέλεση σημαντικών έργων για τη Χίο καθυστερούν οι περιορισμοί μετακινήσεων προς τα νησιά λόγω κορωνοϊού, αφού ένα σημαντικό κομμάτι αυτών έχουν αναληφθεί από εκτός νησιού εργολάβους.  

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό της τοποθέτησης οργάνων στις παιδικές χαρές του νησιού. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, έχουν ήδη τοποθετηθεί ορισμένα όργανα όμως εξαιτίας του γεγονός ότι ο εργολάβος είναι εκτός Χίου το έργο καθυστερεί στη συνέχιση της υλοποίησής του αφού δεν επιτρέπεται η μετάβασή του στο νησί.  

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο κινείται και η περιβόητη λειτουργία των φαναριών στο Α’ και Δ’ Τμήμα του περιφερειακού της πόλης, δηλαδή στο τμήμα του Παρθένη και στην περιοχή του Τάγματος του Αγίου Παντελεήμονα.  

Παρότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα μεταξύ της διαφοροποίησης των στοιχείων του μελετητή και της τελικής έγκριση του Υπουργείου Συγκοινωνιών, η τοποθέτηση έχει καθυστερήσει σημαντικά αφού ο ανάδοχος του έργου και πάλι βρίσκεται εκτός Χίου.  

Σύμφωνα πάντως με τον Γιάννη Ξενάκη, όλα τα έργα τα οποία έχουν αναληφθεί από εκτός Χίου εργολάβους αναμένεται να ξεκινήσουν σχεδόν ταυτόχρονα με την άρση των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης προς τα νησιά.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ