1.11.2019 18:15

"Ο κ. Κάρμαντζης ψάχνει ξανά κάποιον να φταίει"

Την παρέμβαση του συνδυασμού "Πρωτοβουλία για τη Χίο" προκάλεσαν οι πρωινές δηλώσεις του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη σε τοπικά ΜΜΕ, στον απόηχο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης.

Αναλυτικά η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας αναφέρει :

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του κου Δημάρχου.

Ο κος Κάρμαντζης παρέλαβε την πρώτη Σεπτεμβρίου 2019, τον πρώτο σε συμβασιοποιήσεις του ΕΣΠΑ Δήμο στο Βόρειο Αιγαίο. Έργα δηλαδή που εκτελούνται. 

Τα πρώτα αποτελέσματα της ανεπάρκειας του κου Κάρμαντζη σε σοβαρά έργα που έχει ανάγκη το νησί μας χρειάστηκαν λιγότερο από δύο μήνες για να φανούν, και πολύ φοβόμαστε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Η απόρριψη της αντιπλημμυρικής προστασίας του Καλοπλύτη είναι ενδεικτική. Το έργο απορρίπτεται από την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, προς το παρόν, διότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου δεν έχει εκφραστεί ακόμη για αυτό, ούτε αρνητικά, ούτε θετικά. 

Τίποτα το καινοφανές σε μια διαδικασία ένταξης. Χωρίς πανικό, όπως πάντα, χρειάζεται δουλειά από όλους, σε πολλαπλά επίπεδα για να πετύχουμε αυτά που χρειάζεται το νησί μας. Για να πετύχεις την χρηματοδότηση ενός έργου πρέπει τακτικά να ενεργοποιείς τα εμπλεκόμενα μέρη.Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν χτίζεται σε μια μέρα. 

Το ίδιο ισχύει και για τα LED, έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έτοιμο να δημοπρατηθεί με την ολοκλήρωση της τροποποίησης της μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία. 

Καλούμε τον κο Δήμαρχο να φέρει και τα δύο θέματα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για μια συζήτηση με ουσία και πραγματικό αποτέλεσμα για τη ζωή των Δημοτών. Δεν είναι θέματα για αντεγκλήσεις, αλλά για καθαρή συνεργασία. 

Ασφαλώς τα όσα λέει στη σημερινή του συνέντευξη για ψέματα που ειπώθηκαν σε πρωινή εκπομπή, δεν μας αγγίζουν. Ας ακούσει προσεκτικά τι ειπώθηκε από τον Μανώλη Βουρνού στην εκπομπή. 

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, του κου Κάρμαντζη του έφταιγε ότι δεν ήταν Νομάρχης. Παλαιότερα του έφταιγε κάτι άλλο. Τώρα που είναι Δήμαρχος τι του φταίει; Ο Μάο τσε Τούνγκ;

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ