2.1.2020 9:45

Ο Ελευθέριος Παπαϊωάννου συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας στο Βόρειο Αιγαίο

Τη θέση του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας για την υποβοήθηση του Περιφέρειάρχη Κώστα Μουτζούρη σε θέματα πολιτικής προστασίας αναλαμβάνει ο πρώην διοικητής του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου Λευτέρης Παπαϊωάννου, μετά την αξιολόγηση των βιογραφικών που κατατέθηκαν για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης.

Το βιογραφικό του

Ο Λευτέρης Α. Παπαϊωάννου, είναι υποστράτηγος ε. α. απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Τελείωσε με επιτυχία όλα τα μεταπτυχιακά σχολεία του στρατού ξηράς (Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και Σχολή Εθνικής Άμυνας) και τιμήθηκε με τις ανάλογες διακρίσεις.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, πέραν των Διοικητικών και Επιτελικών καθηκόντων σε μεγάλο αριθμό μάχιμων Μονάδων (στον Έβρο και όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου) διετέλεσε επί σειρά ετών και επιτελής που ασχολήθηκε με θέματα Οργάνωσης Πολιτικής Προστασίας (ΠΠ) σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και  με την Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΑΜΑ/ΠΣΕΑ).

Διετέλεσε τακτικός καθηγητής στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ)  καθηγητής και Διευθυντής Σπουδών στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) καθώς και στην πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων  της ΣΔΙΕΠ.

Δίδαξε  στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου . Κατάγεται από τον Ν. Έβρου (Αλεξανδρούπολη) και κατοικεί στη Μυτιλήνη.  Παρακολούθησε μια πιστοποιημένη σειρά μαθημάτων «ProjectManagerProfessional»  και Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού» με ανάλογη δυνατότητα αξιοποίησης των γνώσεων. Είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα Εκπαιδευτών  του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)  και πιστοποιημένος εκπαιδευτής του δημοσίου από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ).

Διετέλεσε Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο  Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»,   σύμβουλος Ανάπτυξης Ιδιωτικής Πολυκλινικής, Σύμβουλος Επένδυσης σε Ευρωπαϊκή Επιχείρηση ειδικευμένη σε θέματα ανάπτυξης Τουρισμού και Μαρίνων. Κατόπιν προσκλήσεως παρουσιάζει στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στους ΟΤΑ και σε Σχολικές Μονάδες, τα αντικείμενα Διοίκηση – Οργάνωση και  Στρατηγικό Σχεδιασμό, Πρόληψη και Διαχείριση Κρίσεων, Σχεδιασμό Καταστάσεων Πολιτικής Προστασίας (ΠΠ),  Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου  Ανάγκης (ΠΑΜΑ/ΠΣΕΑ) και Οργάνωση Κέντρου  Επιχειρήσεων  και Υλοποίηση Σχεδίων.  Πέραν αυτών, αρθρογραφεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα στον ημερήσιο  τύπο και στο διαδίκτυο σε θέματα Διαχείρισης Κρίσεων, Ανάπτυξης Επενδύσεων, Διαμόρφωσης Κοινής Γνώμης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ