30.9.2022 15:22

Ο Δήμος Χίου ετοιμάζεται πυρετωδώς για το νέο ΕΣΠΑ 2021 - 2027 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την έγκριση του νέου Περιφερειακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, ξεκινά και η διαδικασία σχεδιασμού των χωρικών επενδύσεων που αποτελούν ιδιαίτερης σημασίας παρεμβάσεις του Προγράμματος στη Περιφέρεια. Οι στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι ένα από τα εργαλεία σχεδιασμού και εφαρμογής τοπικών στρατηγικών που θα εφαρμοστούν στην αστική ζώνη της πόλεως Χίου. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Χίο, σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» διοργανώνει ανοικτή συζήτηση και ενημέρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

«Είναι μία πολύ σημαντική συζήτηση η οποία θα γίνει βέβαια το απόγευμα από τον προϊστάμενο της διαχειριστικής αρχής τον Χιώτη Γιώργο Πλακωτάρη.

[…]Η σημερινή συζήτηση σε επίπεδο διαβούλευσης έχει τεράστια σημασία για το αναπτυξιακό ορίζοντα και την αλλαγή εικόνας του νησιού μας, μέσα από την εφαρμογή στρατηγικών που θα υλοποιήσουν το όραμα μας, για βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ακριτική μας περιοχή, σε μία εποχή τεράστιων θα έλεγα προκλήσεων σε όλα τα επίπεδα.

Οι βιώσιμες πρακτικές αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης και πηγή έμπνευσης ταυτόχρονα, για έργα που θα αφήσουν θετικά αποτυπώματα για το περιβάλλον και την κοινωνία αλλά περισσότερο την ουσιαστική μετάβαση, σε μία εποχή όπου οι πολίτες μας γίνονται κοινωνοί και συμμετοχή των πολιτικών της εφορίας και της πράσινης ανάπτυξης.

Αυτή λοιπόν είναι και η δική μας λογική να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία σχεδιασμού και εφαρμογής τοπικών στρατηγικών για την αναβάθμιση της αστικής ζώνης της πόλης μας και όχι μόνο. Οι προοπτικές είναι τεράστιες σε όλα τα επίπεδα όπως και η ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών. Ωστόσο η ενεργειακή ασφάλεια, η εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, η μείωση του περιβαλλοντικού ρίσκου αλλά και η εφαρμογή πολιτικών αειφορίας και βιωσιμότητας είναι αδήριτη υποχρέωση μας και ζητούμενο της σύγχρονης πολιτικής ηθικής που επιβάλλει έργα προόδου με σεβασμό στη βιωσιμότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χίου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, επεσήμανε ότι, ο νέος σχεδιασμός έχει απόλυτη συνάρτηση με τα κονδύλια και τους άξονες που εμπεριέχονται στο ΕΣΠΑ 2021- 2027, προσθέτοντας ότι:
«Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προγραμματισμού, ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια όλους τους άξονες στους οποίους βλέπουμε ότι υπάρχουν λεφτά.

Βάζουμε τις προτεραιότητές μας και είμαστε βέβαιοι ότι στα 394 εκατομμύρια που έφτασε το ΕΣΠΑ αυτής της προγραμματικής περιόδου, από τα 270 που ήταν την προηγούμενη περίοδο, έπαιξε ρόλο η μεγάλη απορροφητικότητα πόρων από την πλευρά της Χίου».

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ