9.12.2020 15:05

Ο Δήμος Χίου κάνει το βήμα, ας το στηρίξουν και οι δημότες

Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για καταφύγιο αδέσποτων στον Καρφά

Συνολική πίστωση ύψους 300.000 ευρώ, κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Χίου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», προκειμένου να δημιουργήσει καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Στο συγκεκριμένο εγχείρημα αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κλιαμενάκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία συνολική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να δώσει λύση σε ένα σημαντικό θέμα που αφενός απασχολεί την τοπική κοινωνία, αφετέρου έχει «γονατίσει» τα φιλοζωικά σωματεία.

Το καταφύγιο θα λειτουργήσει στο πρώην χοιροστάσιο του Γιαμού στον Καρφά και εκτός από ειδικό εξοπλισμό θα διαθέτει κτηνίατρο που θα πλαισιώνεται από μόνιμο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσληψη κτηνιάτρου θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί η μελέτη για τη συγκεκριμένη δομή, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη σε περίπου 2 χρόνια.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι στην αποκλειστική ευθύνη των ίδιων των πολιτών αφού το τελευταίο διάστημα η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, μιας και ο αριθμός τους αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τα σωματεία και τους εθελοντές, λέγοντας ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους, ο Δήμος δεν θα τα κατάφερνε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ