25.8.2020 13:59

Ο Δήμος Χίου δίνει το φιλί της ζωής στον Ν.Ο.Χ. [video]

Ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καλύψει μεγάλο μέρος των εξόδων για τη μετακίνηση της ομάδας προκειμένου να παραμείνει στην Α1 πόλο

Πρωτοβουλία διάσωσης του Ναυτικού Ομίλου Χίου προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να παραμείνει στην Α1 κατηγορία του πόλο Ανδρών, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 25/8 η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο Δήμος, αξιοποιώντας κονδύλια από την καθαριότητα θα προχωρήσει στη διάθεση σημαντικού ποσού (το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα), προκειμένου να καλυφθούν τα εκτός έδρας έξοδα μετακίνησης του Ναυτικού Ομίλου για τη συμμετοχή του στην Α1 κατηγορία ανδρών πόλο.

«Φέτος ο Ναυτικός Όμιλος κλείνει τα 90 χρόνια ζωής. Ο Ναυτικός Όμιλος είναι η ζωντανή ιστορία της Χίου, μας έχει προσφέρει συγκινήσεις και αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδας. Οφείλουμε ο καθένας από τη δική του πλευρά να ενισχύσει το ιστορικό σωματείο του νησιού προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της παραμονής στην Α1 κατηγορία.

Ο Ναυτικός Όμιλος αποτελεί φυτώριο αθλητών και θα είναι ειλικρινά κρίμα να δούμε ένα τέτοιο σωματείο, να πέφτει σε κατηγορία. Δεν το αξίζει ούτε ο Όμιλος, ούτε ολόκληρη η Χίος», ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Επιπλέον, υπενθύμισε την ηθική υποχρέωση πρώην παιχτών να στηρίξουν το σωματείο, λέγοντας ότι, πολλά παιδιά μοριοδοτήθηκαν εξαιτίας του Ν.Ο.Χ. κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους επιφανείς Χιώτες αλλά και τον απλό κόσμο, να ενισχύσουν με κάθε τρόπο και μέσο το Σωματείο προσφέροντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Δημήτρης Σκαπινάκης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χάρη Μπουρνιά, λέγοντας ότι εξαιτίας της πτώχευσης της Astra Airlines που είχε αναλάβει τη μετακίνηση της ομάδας, αυξήθηκε κατακόρυφα το κόστος για τη συμμετοχή στην Α1 κατηγορία.

«Ο στόχος μας δεν είναι να πρωταγωνιστούμε. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό και το καταλαβαίνουμε. Ο στόχος μας είναι να είμαστε αξιοπρεπείς και να μένουμε στην κατηγορία, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά του Ν.Ο.Χ. να παίζουν στην ομάδα», ανέφερε ο κ. Σκαπινάκης

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ