Αυτοδιοίκηση

10/1/20 21:56

τελ. ενημ.: 10/1/20 21:58

«Νοικοκυρεμένες πρακτικές για έναν εύρωστο Δήμο δίπλα στους δημότες»

Το πολιτικό στίγμα του Στ. Κάρμαντζη στον πρώτο προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής

Τη φιλοσοφία σύνταξης του πρώτου προϋπολογισμού της Δημοτικής του Αρχής, ανέλυσε κατά την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα βασικά στοιχεία που τον διέπουν είναι ο ρεαλισμός και η σταθερότητα, σημειώνοντας ότι στόχος είναι «όχι απλώς να ζήσουμε στον τόπο μας αλλά να ζήσουμε καλά και ποιοτικά».

Αναλυτικά ανέφερε:

Σε μία ομολογουμένως πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία με πολλά, ετερόκλητα και σημαντικά προβλήματα εθνικά, τοπικά και κοινωνικά θέλουμε μέσα από σφιχτές και νοικοκυρεμένες πρακτικές να δημιουργήσουμε ένα δήμο εύρωστο, ένα δήμο που να ανταποκρίνεται και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, έναν δήμο κοντά στους δημότες του, με την παροχή σωστών και άρτιων υπηρεσιών, με όραμα για το μέλλον πάντα με ανοιχτές πόρτες και έγνοια για τον τόπο και τους ανθρώπους μας.

Αυτό για να επιτευχθεί χρειάζεται πρωτίστως ρεαλισμό και σταθερότητα. Να πατάμε γερά στη γη χωρίς να ζούμε με το άγχος, το φόβο και την ανασφάλεια ότι τα οικονομικά δεν πάνε καλά και δέχονται κλυδωνισμούς.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Όλα αυτά θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα θα είναι και καλό και λυσιτελές και ωφέλιμο για τους δημότες μας που εναποθέτουν πολλά σε μία Δημοτική αρχή με στιβαρά χέρια, μια δημοτική αρχή με πυγμή, με σθένος και αποφασιστικότητα.

Αυτή η Δημοτική Αρχή θα είναι ο ασφαλέστατος πλοηγός που θα οδηγήσει το σκάφος της Χίου σε απάνεμο και ασφαλές λιμάνι, προσβλέποντας στην εκπλήρωση των ελπίδων και προσδοκιών των συμπολιτών μας.

Αυτό θα πράξουμε με συνέπεια και πίστη στη σύζευξη λόγων και έργων. Γιατί σημασία δεν έχει απλώς να ζήσουμε στον τόπο μας, αλλά να ζήσουμε καλά και ποιοτικά, προάγοντας όχι μόνο το ζην αλλά το ευ ζην!

Αυτό δε χαρίζεται. Αυτό κερδίζεται με συστηματική και επίπονη δουλειά. Με σωστό σχεδιασμό, με όραμα και καθημερινό αγώνα.

 

Με αυτές τις σκέψεις, λοιπόν, ευχαριστώ τους συναδέλφους που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση