18.5.2022 13:56

Νέα ταχύτερη διαδικασία βεβαίωσης μη οφειλής του ΤΑΠ (BINTEO)

Τέλος στο μαρτύριο των ιδιοκτητών που προσπαθούν να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους και μπλέκουν σε χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες έκδοσης δικαιολογητικών στους δήμους της χώρας, επιχειρεί να βάλει κυβέρνηση.

Η νέα και ταχύτερη διαδικασία βεβαίωσης για τη μη οφειλή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) θα δώσει μια μεγάλη ανάσα σε συμβολαιογράφους και ιδιοκτήτες: Ο δικαιοπάροχος, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο (προφανώς ο πωλητής), θα καταβάλει στον δήμο χρηματική «εγγύηση» που θα αντιστοιχεί στο δύο τοις χιλίοις (0,2‰) επί της αξίας του ακινήτου.

Για παράδειγμα, για ένα ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ η εγγύηση θα είναι 200 ευρώ. Με το αποδεικτικό καταβολής της εγγύησης θα μπορεί να προχωρήσει η μεταβίβαση του ακινήτου. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της βεβαίωσης από τον δήμο, τότε θα γίνεται και η εκκαθάριση της τυχόν οφειλής. Δηλαδή, εάν ο ιδιοκτήτης οφείλει περισσότερα (από την εγγύηση) για το ΤΑΠ, θα πρέπει να καταβάλει τη διαφορά. Εάν χρωστά λιγότερα, θα του επιστραφεί μέρος ή ακόμα και ολόκληρη η εγγύηση εάν δεν υπάρχει καμιά οφειλή.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ