20.5.2021 15:34

Νέα κόντρα για τα ανταποδοτικά και την επιστροφή τους στους Δημότες

Σε νέα πολιτική κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη και της «ΣυμμαΧίας Αξιών» του Κώστα Τριαντάφυλλου, μετατράπηκε το θέμα της μη εφαρμογής μέχρι σήμερα των νέων μειωμένων ανταποδοτικών τελών αλλά και της επιστροφής μέρους του ποσού σε πολίτες που συνεχίζουν να πληρώνουν με το παλιό καθεστώς.

Το θέμα αναδείχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης από τον Κώστα Τριαντάφυλλο και θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης με τον ίδιο να σημειώνει ότι η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να βρει τρόπο να επιστρέψει πίσω τα χρήματα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, επέρριψε ευθύνη στις αντιπολιτεύσεις λέγοντας ότι με την καθολική προσφυγή των αντιπολιτεύσεων για το ποσοστό μείωσης των ανταποδοτικών, καθυστέρησαν την εφαρμογή της απόφασης, αφού πρώτα έπρεπε να έρθει η απόφαση νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αιγαίου.

Ο ίδιος σημείωσε πάντως ότι η δημοτική αρχή θα επιστρέψει πίσω τα χρήματα στους πολίτες, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να εκδοθούν περί τα 30.000 εντάλματα πληρωμής 10 έως 20 ευρώ το καθένα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ