Αυτοδιοίκηση

15/10/18 14:07

τελ. ενημ.: 26/10/18 13:11

Νέα δεδομένα στις περιφερειακές εκλογές από την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Μουτζούρη

• Στο πλευρό του πλειάδα στελεχών της Ν.Δ. κι άλλων κομμάτων.

Στοιχεία αναμέτρησης ανοιχτής σε κάθε αποτέλεσμα δημιουργεί η απόφαση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κων/νου Μουτζούρη, να ανακοινώσει ως «ανεξάρτητη και τεχνοκρατική» την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

 

Η ανακοίνωση στήριξης όλων των εν ενεργεία περιφερειαρχών από τον Κυρ. Μητσοτάκη επιτάχυνε τις εξελίξεις. Στελέχη της Ν.Δ. στη Λέσβο δείχνουν αποφασισμένα να μην αποδεχτούν την κομματική απόφαση, καθώς είχαν ήδη διαμηνύσει στην Πειραιώς ότι δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Καλογήρου, και προέτρεψαν τον κ. Μουτζούρη να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα.

Εκείνος πάλι, διαπιστώνοντας ότι οι διαβεβαιώσεις στήριξης του διατηρήθηκαν και μετά το τετελεσμένο από την ανακοίνωση Μητσοτάκη, πείσθηκε για την ειλικρίνεια των προθέσεων και το Σάββατο το απόγευμα, σε ειδική συνέντευξη στη Μυτιλήνη, προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση.

Όσα συνέβησαν στη συνέντευξη περιγράφει αναλυτικά ρεπορτάζ της ΕΡΑ Αιγαίου:

«Ο Περιφερειάρχης δεν είναι απλά μια πολιτική θέση, είναι θέση ευθύνης και θέλουμε να παραγάγουμε  έργο» τόνισε ο κύριος Μουτζούρης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές β΄ βαθμού τον ερχόμενο Μάιο.

Σαν καλός γνώστης της κατάστασης των λιμένων από τη θέση του στη ΓΓ λιμένων , έθεσε προτεραιότητα στα έργα που απαιτούνται  τόσο στις πύλες εισόδου των νησιών όσο και στα υπόλοιπα έργα υποδομών.

Θέμα βαρύτητας για τον κύριο Μουτζούρη και το μεταναστευτικό, και σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιόν όρο θεωρεί σωστό τη στιγμή που τα στελέχη του χρησιμοποιούν κατά κόρον τον όρο «λαθρομετανάστης», τόνισε ότι «στο ανομοιογενές μείγμα των ανθρώπων που βρίσκονται στα νησιά μας βρίσκονται και λαθρομετανάστες και πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, εγώ όμως, σαν ακαδημαϊκός, δε χρησιμοποιώ αυτό τον όρο και θέλω να βλέπω τα πράγματα με μια ελευθερία».

Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ στους ενεργούς Περιφερειάρχες και αν η υποψηφιότητά του θα προκαλέσει τριγμούς ή πιέσεις στο κόμμα του στη Λέσβο, ο κ. Μουτζούρης μιλώντας λακωνικά είπε «τιμώ τη ΝΔ σε όλες της τις αποφάσεις». Ωστόσο ο Παναγιώτης Τσακύρης  από την τοπική ΝΟΔΕ Μυτιλήνης, παίρνοντας το λόγο υποστήριξε ότι «δε θα υπάρξουν πιέσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τα τοπικά στελέχη να εκφράσουν την άποψή τους (για το πρόσωπο που προτείνουν να στηρίξει η ΝΔ για περιφερειάρχη). Η ΝΔ περιμένει από μας να απαντήσουμε ποιόν υποστηρίζουμε». Άλλωστε η υποψηφιότητά του, έχει τη στήριξη και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου, όπως είπε ο κ. Μουτζούρης.

Στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του Κώστα Μουτζούρη παρέστησαν και εξέφρασαν τη στήριξή τους τόσο στελέχη της ΝΔ, χώρος από τον οποίο προέρχεται, όπως οι κ. Πολυπαθέλλης, Αλατζάς, Καλλονιάτης, Ψαρόπουλος,  κ.α. αλλά και από  άλλους χώρους, όπως ο Δημήτρης Βουνάτσος, ο Στρατής Δαγκλής, ο Ηλίας Κουνιαρέλλης, ο Στέφανος Αποστόλου.

Ο κ. Μουτζούρης έχει κάνει ήδη τις επαφές του και στα άλλα νησιά της περιφέρειας

 (φωτό: lesvosnews.net)

 

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση