14.6.2021 20:45

Ναυτιλία, νησιωτικότητα και φιλίες εκτός γεωγραφικών ορίων απογειώνουν τις Οινούσσες το καλοκαίρι

Πόλος έλξης για Χιώτες, Έλληνες και ξένους το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών

Στο επίκεντρο σημαντικών πολιτιστικών, μορφωτικών και περιβαλλοντικών διοργανώσεων θα βρεθούν οι Οινούσσες ως ένα από τα πρώτα Covid Free νησιά της Ευρώπης.

Από νωρίς και αγνοώντας τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, ο νησιωτικός Δήμος προετοιμάστηκε και μετέτρεψε τα βασικά του πλεονεκτήματα όπως την παραδοσιακή σύνδεση με τη ναυτιλία, τη νησιωτικότητα και τις φιλίες ετών εκτός στενών γεωγραφικών ορίων σε πόλο έλξης για επισκέπτες εντός και εκτός Ελλάδας.

Ήδη από τα τέλη Ιουνίου στις Οινούσσες θα διοργανωθεί το πρώτο forum με θέμα «Το νερό είναι στα χέρια μας» από 30/6 έως 2/7.

Θα ακολουθήσει το Summer Camp του Isalos.net με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη στη ναυτιλία από 9 έως 11 Ιουλίου και στη συνέχεια σειρά θα έχει το Summer School – Europe Direct του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 19 έως 24 Ιουλίου.

Οι συγκεκριμένες διοργανώσεις σε συνδυασμό με το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του νησιωτικού Δήμου, καθιστούν, ειδικά φέτος, τις Οινούσσες ως έναν από τους πλέον ελκυστικότερους προορισμούς για όλους τους Χιώτες αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες που αναζητούν ασφάλεια και ξεχωριστές εμπειρίες.

Αυτό άλλωστε, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώργο Δανιήλ, μαρτυρούν τα στοιχεία από τα καταλύματα του νησιού, αφού οι πληρότητες προς το παρόν ξεπερνούν τις προσδοκίες.

«Καλούμε όλους τους Χιώτες στο νησί»

Ο Δήμαρχος Οινουσσών στο πλαίσιο της παρέμβασής του στο διαδικτυακό ενημερωτικό Podcast του Politischios.gr, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Χιώτες να επισκεφθούν τις Οινούσσες το καλοκαίρι, εκμεταλλευόμενοι τα εκδρομικά πακέτα του Sunrise Tours καθώς και τις μειωμένες τιμές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ