26.9.2019 19:57

"Ναι" στη μονιμοποίηση εργαζομένου μέσω… δικαστηρίου

Διαφοροποιήθηκε πλήρως από όσα ειπώθηκαν ακόμα και από στελέχη του συνδυασμού του εντός της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, σε ότι αφορά στο ζήτημα της μονιμοποίησης ενός εργαζόμενου της υπηρεσίας καθαριότητας που δικαιώθηκε δικαστικά.

Ο Δήμαρχος αποφάσισε να ακολουθήσει την πεπατημένη της Δημοτικής Αρχής Βουρνού, σημειώνοντας ότι το Δημοτικό Συμβουλίου θα πρέπει να τηρήσει τη στάση που τηρούσε μέχρι σήμερα τασσόμενο υπέρ της δικαίωσης του εργαζόμενου μέσω της μη κατάθεσης έφεσης.

«Η θέση μου είναι ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια θέση μη καταθέτοντας έφεση στην δικαίωση του εργαζομένου και στη δικαίωση των υπολοίπων 40 εργαζομένων», ανέφερε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Από την πλευρά τους οι αντιπολιτεύσεις επικρότησαν τη στάση του Δημάρχου, με τον Κώστα Τριαντάφυλλο να λέει ότι αυτή η απόφαση ενισχύει τη θέση και των υπολοίπων 40 εργαζομένων που έχουν προσφύγει δικαστικά, τον Μανώλη Βουρνού να προσθέτει ότι η δική του παρέμβαση στην Οικονομική Επιτροπή οδήγησε στη σωστή του διάσταση το ζήτημα, τον Μάρκο Σκούφαλο να υπογραμμίζει ότι πρόκειται για σημείο αιχμής που αφορά ανθρώπους που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, τον Γιάννη Καραβασίλη ότι πρέπει να αποφασιστεί μία ενιαία στάση και τους Μανώλη Στάθη και Δημήτρη Αντωνόγλου να επικροτούν ζητώντας να τηρηθεί η ίδια στάση και για τους υπόλοιπους 40 παρατασιούχους.

Τέλος ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χίου Νίκος Σαραντάκης, επεσήμανε ότι ναι μεν τα κριτήρια για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ είναι διαφορετικά για συμβασιούχους και μονίμους, ωστόσο πρόκειται για εργαζόμενους με εμπειρία που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την υποστελεχωμένη Υπηρεσία Καθαριότητας.

Το ερώτημα πάντως που δημιουργείται είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα σε περιπτώσεις συμβασιούχων που διεκδικούν δικαστικά την μονιμοποίησή τους; Θα συμπεριφερθεί ο Δήμος με δύο μέτρα και δύο σταθμά ή θα αποτελέσει ο Δήμος Χίου πανελλαδική πρωτοτυπία, μονιμοποιώντας κάθε συμβασιούχο σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής;

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ