19.11.2021 14:25

«Να παραμείνει κλειστή η γραμμή Χίου – Τσεσμέ μέχρι τον Μάρτιο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Να διατηρηθεί ως έχει η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου – Τσεσμέ, με δεδομένο ότι στη γειτονική χώρα η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει από τη διαχείριση του κράτους, ζήτησε μέσα από δηλώσεις του στον «Πολίτη» ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, στον απόηχο της συνάντηση των Υπουργών Τουρισμού Ελλάδας – Τουρκίας στη γειτονική Σμύρνη.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι είναι αδύνατο το άνοιγμα των νησιωτικών συνόρων στην παρούσα χρονική στιγμή αφού δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές ότι το προσωπικό για την πραγματοποίηση μαζικών ελέγχων στην αίθουσα Επιβατών του Τελωνείου της Χίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στη Σμύρνη, σημείωσε ότι η Χίος θέλει τους επισκέπτες από την Τουρκία, ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο που θα διασφαλίζει την διατήρηση της καλής υγειονομικής εικόνας της Χίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι, οι περιορισμοί θα πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο ενώ όπως είπε, κανονικά θα συνεχίζονται τα εμπορικά δρομολόγια, με τις τουρκικές εταιρείες να αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου το κόστος και για τους γιατρούς και για τους ελέγχους στο Τελωνείο

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ